Edelliset luukut täällä yhdellä sivulla.

5. joulukuuta 2016

P1060003.jpg

Maaliskuussa seurasimme lintujen elämää. Pari riekkoa oli monena päivänä vipeltämässä pihalla. Niitten jäljet ovat kuin pitsiä lumella.

Koivuissakin ne syödä napostelivat jotain ja katselin niitä ikkunan takaa.

P2160007.jpg

Etupihalla on iso tipuntalo, jossa on auringonkukansiemeniä tinteille. Niitä sitten naputtelee siemeniä rikki oksalla jos toisellakin. Nämä tintit tulevat syömään kädestä, eivätkä pelkää yhtään.

Alkusyksystä talipallot saivat kyytiä, kun neljä närheä ja muutama harakka tuli rosvoamaan pikkutipujen ruokia. Onneksi ne ovat nyt häipyneet ja pikkutipuset saavat syödä rauhassa. Ehkä piekana vei ne mennessään. Se on jo kahtena vuotena lennellyt tässä pihan yllä ja istuskellut katolla päivystämässä. Näätä on pitänyt oravatkin kurissa, eikä niitä ole näkynyt lintulaudoilla, onneksi, pitkiin aikoihin.

Kettu%20Repolainen.jpg

Kettu Repolainen vierailee naapuripellolla ja pyydystää myyriä. Hyvin sekin oli saanut syödäkseen, kun sillä oli niin tuuhea häntä. Isäntä-Tonttu sai siitä kuvan.

Lauantaina nuori maakotka liiteli talon yli matkallaan jonnekin.... Oli se komea ilmestys. Sen kyytiin kun pieni tonttu pääsisi ja matkaisi halki ilmojen.

Eilen paistoimme pipareita viisi pellillistä. Emäntä-Tonttu teki niistä semmoisia lehdenmuotoisia.

Illalla kävimme kävelemässä kaksikin kertaa. Reippailua raikkaassa talvisäässä.

arviiti2.jpg