Edelliset luukut täällä yhdellä sivulla.

6. joulukuuta 2016

P3150004.jpg

Maaliskuussa marraskuun kaktukset kukkivat yhä ja viimein jaloritarinkukan nuputkin aukesivat. Täällä nuo kukat kukkivat milloin haluavat, eivätkä silloin kuin niiden odotetaan kukkivan.

P3210013.jpg

Emäntä-Tonttu haki ladon nurkalta muutamia oksia ja Joulupukin Muori laittoi ne isoon maljakkoon. Eipä aikaakaan, kun niistä alkoi pukata vihreitä hiirenkorvia ja kukkanuppuja. Pääsiäisenä sitten tuomet kukkivat.

Eikä noiden tuomien taru siihen loppunut! Emäntä-Tonttu otti ne mukaansa mökille ja istutti ojan varrelle. Niin hän teki viime vuonnakin. Ja ne tuomet kukkivat tänä vuonna.

Eilen Emäntä-tonttu teki kukkia. Ihan oikein luit, kukkia. Sinisiä ja valkoisia neilikoita. Ne tehtiin lautasliinoista (oheisesta videosta poiketen palat leikataan harkkosaksilla ympäriinsä, tulee luonnollisemman näköisiä, sanoi Emäntä-Tonttu, joka on tehnyt noita jo 80-luvun alussa ekan kerran ja laittanut maljakkoon männynoksien kanssa), kiinnitettiin pieneen kuusenoksaan yksi sininen ja yksi valkoinen kukka ja koko komeus sai vielä sinisen nauhan rusetteineen koristeeksi. Iltapimeällä ajoimme hautausmaalle, veimme oksat sankarihaudoille ja laitoimme monenpäivänkynttilät lyhtyihin palamaan.

Myöhemmin illalla lähdimme iltakävelylle. Kävimme katsomassa, että kynttilät palavat pakkasessa, jota oli -18ºC. Siellä ne lyhdyt loistivat. Ja niin loistivat taivaalla tähdetkin! Niitä oli miljoonia ja ne tuikkivat kuin timantit. Katselimme niitä ja tähtisumua suu auki. Ja sitten tulivat revontulet! Vihreä vana leikitteli pohjoistaivaalla, teki haitaria, levisi taas nauhaksi ja juoksi sinne tänne.

Minua alkoi paleltaa, joten menin hupusta taskuun ja sieltä kurkistelin tähtitaivasta ja kuuntelin askelten narinaa, kun isäntäväki kävi iltalenkillä.

PC060005.jpg

Käymme tänään vielä uudestaan hautausmaalla ja ehkä Emäntä-Tonttu ottaa kuvankin niistä kukistaan, jos joku haluaa niitä nähdä. Ehkä saan lainata kuvaa tänne... (kuva lisätty)

On aika mennnä herättämään Emäntä-Tonttu, että hän laittaa tulen hellanpesään. Alkaa olla vilpoista, kun ulkona on ollut kova pakkanen yöllä. Tai antaisinkohan hänen vielä pari tuntia vetää hirsiä....

miettii

arviiti2.jpg