Edelliset luukut täällä yhdellä sivulla.

7. joulukuuta 2016

revontuliy%C3%B62.jpg

Alkukuusta huhtikuuta ihailtiin vielä öisin revonhännän heilautuksista. Niissä oli jopa aavitus punaista.

P4140005.jpg

Kevät alkoi antaa merkkejään, kun räystäille muodostui hassuja jääpuikkoja auringon ja tuulen vaikutuksesta. Ihan salaa kävin katkaisemassa yhden ja sitä napostelin, muttei kerrota kelleen....

P4030002%20%282%29.jpg

Pulmukaiset ovat varma kevään merkki. Ne tulevat melkein langanlaihoina, viipyvät sen aikaa, että ovat pulleita syötyään siemeniä ja jatkavat matkaansa.

P4130005.jpg

Kevään merkkejä ovat myös sepelkyyhkyt, jotka saapuvat parvena lintujen eväitä jakamaan. Ne ovat pulleita jo luonnostaan.

P4100005.jpg

Peipponenkin tuli jo ennen huhtikuun puoltaväliä palelemaan. Raukka.

Eilen paukkui aikamoinen pakkanen aamulla -30,4ºC ja auringonkajo näkyi punaisenoranssina taivaana. Meillähän on jo kaamos alkanut, joten aurinko ei nouse, eikä laske, mutta siitä näkee värejä horisontissa.

Joulutuvassa oli eilen koristelu käynnissä ja tonttuja ilmestyi sinne sun tänne. Bambit olivat syöneet kaukalonsa melkein tyhjäksi. Emäntä-Tonttu kun niille huhuili toissapäivänä, että tulkaa nyt syömään lämmintä ja sulaa herkkua, että pysytte lämpiminä, kun pakkanen kiristyy. Ne olivat totelleet.

Kettukin sai oman annoksensa, kun Joulupukki oli paistanut kalaa.

Illalla alkoi sataa lunta ja lämpötila nousi.  Hassusti lämpötila heittelee. On ensin melkein nollassa, sitten yhtäkkiä yli -30ºC ja sitten taas alle -10ºC. Mutta on mukavaa, että on eri vuodenaikoja. Olisi aika tylsää, jos koko ajan olisi vaikka +30ºC. Silloinhan ei olisi luntakaan! Ehei, ei sovi tontuille sellaiset ilmat. Kyllä täällä Joulupukinmaassa on hyvä olla, kun on kahdeksan vuodenaikaa.

Mitähän tänään tekisi? Lumihommia nyt riittää, tietysti. Ehkä otan nokoset takan vieressä ja mietin jouluajatuksia.

arviiti2.jpg