Kolmannen sähkökatkon jälkeen annoin periksi ja siirsin leipomisen tälle päivälle. Kello oli vain vähän yli 19, kun kaivauduin peiton alle ja nukuin 8 tuntia. Nyt olen jo ehtinyt laittaa tulet hellanpesään, keittää teeveden, sytyttää kynttilät keittiöön, lukea nettilehtiä jne. Olen syönyt aamupalaksi loput rosollista ja juonut glögihunajalla maustettua jouluteetä sekä napsinut valkosipulinvarsia suuhuni, kun tuntuu, että nuha yrittää iskeä kimppuun.

Nyt juon toista mukillista teetä ja järsin isoa lussekattia, joita otin pakastimesta.

Punaiset joulutulppaanit kukkivat yhä, valkoiset synttäriruusut alkavat nahistua, toisesta kimpusta on jäljellä enää valkoinen krysanteemi, mutta sen sainkin viikkoa etukäteen, kerrottu valkoinen amaryllis avaa nuppujaan ikkunalla, keittiön pöydällä tuoksuvat kaikenväriset hyasintit.

Tänään pääsen vihdoin kampaajalle ja pääsen eroon pitkistä niskavilloista. Ne ovat inhottavia, kun yrittävät kauluksen päälle, eivätkä pysy missään kuosissa. Etuhiuksia olenkin  jo ehtinyt itse napsia varmaan viisi kertaa pois silmiltä. Kaljupäillä on helppoa, kun ei tarvi miettiä tällaisia. Pitäisiköhän itsekin vetää millin koneella? :)))) Milloinkahan se tulee muotiin?

Mutta nyt tallennan tämän jutun, ettei se häviä taivaan tuuliin, jos sähköjen napsuminen taas alkaa. Ja jatkan jouluaaton Joulupolun kuuntelua hyvän joulumusiikin parissa.

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

91667