Aprikoositortut on nyt paistettu ja piparitaikina, taitaa olla kuudes, vai oliko se seitsemäs, on tekeentymässä huomista paistoa varten. Kaiuttimet soittavat joululauluja, niitä, joita vasta tapanina aamuseitsemästä iltakuuteen soitettiin kunnolla. Niitä vanhoja kunnon joululauluja, joita monet kaipasivat. Minäkin.

Jouluradiot olivat sitä yhtä ja samaa. Samat laulut samassa järjestyksessä. Jippua, Aino Vennaa, Rajatonta, Club for fivea, Saara Aaltoa, Lauri Tähkää ja ties taivas mitä kaikkia koheltajia tänä vuonna oli sinne laitettukaan. Edes Kauneimmat joululaulut-kanava ei soittanut kunnollista musiikkia, kun joka väliin tungettiin uusversioita vanhoista lauluista. Lakkasin kuuntelemasta niitä kaikkia jo viime viikolla ja siirryin Joulunradioon, mutta ei sekään korvaa miellyttänyt. Liikaa uudestisovitettuja joululauluja, pilattuja suorastaan. Miksi esim. Pepe Willberg on tehnyt joululevyn, kun ne on sovitettu ihan omituisesti? Ja jos tekee joululevyn, voisi siihen perehtyä kunnolla ja tehdä sen kunnolla. Teemu Roivaisen levy taisi olla ainoa, joka oli tehty oikein. Enkä ymmärrä vieläkään, miksi Jippu tai Johanna Kurkela yrittävät laulaa, kun eivät osaa! Tai Aino Venna tai Ninni Poijärvi tai....  Ei joululaulu tunnu oikealta, jos joku a cappella porukka hörisee, hurisee ja ulisee soittimina taustalla yhden laulaessa. Kannattaa kuunnella Tarinoita joululauluista. Sen voi kuunnella vielä 28 päivää, kuten suurimman osan joulun musiikkiohjelmista, joita nyt kuuntelen. Olen päässyt jo joulupäivään, kun olen aaton ohjelmat kuunnellut, sukkia kutoen, eilisestä lähtien.

Eilisiltana kävelimme Tontun kanssa sankassa lumisateessa mökkitienhaaraan asti. Oli siinä monilla ihmettelemistä, kun me kaksi taivalsimme pimeässä. No, sytytin pienen taskulamppuni aina, kun joku tuli vastaan. Meillä oli kyllä heijastimia vaatteissa ja kengissä, että meidät kyllä näki muutenkin, mutta silti oli paras olla huomattavana.

Kävelimme ties monennenko kerran hautausmaallekin katsomaan lyhtyjä, sytyttämään sammuneet, poimimaan loppuun palaneet roskiin.

Tonttu vaihtoi ledtuikkuihin vielä yhdet paristot pihalla. Kun ne palavat loppuun, kerään kaikki lyhdyt pois. Kun tuo päivä alkaa valaistua loppiaisen jälkeen, ei kannata lyhtyjä kuluttaa yötä päivää. Nytkin olen laittanut valopuun ajastimen neljäksi tunniksi pois päältä, ettei turhaan kulu sähköä. Ja joka päivä sitten alkaa päivä melkein vartin valaistua molemmista päistä, kunhan aurinko tulee esiin. Taidan naapureiden ihmetykseksi tänä vuonna ottaa valot puista pois jo tammikuussa ja jätän vain jäälinnan ajastimelle. Laitetaan niitä valoja sisätiloihin eli eri huoneisiin boolimaljoihin ja hedelmäkulhoihin.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

P.S. Kannattaa katsoa Forecan joulukalenteri jälkeenpäinkin. :)