rautatammi.jpg

Maanantaina mittari lähenteli nollaa iltapäivällä, joten Tonttu halusi olla ulkona. Annoin hänelle tehtäväksi ottaa rusetit ja muut koristeet pois puista ja samalla kerättiin värivaloketjutkin pois. Rauniolinnan yksi seinä romahti kilisten alas, joten vaihtuvavärinen valoketju laitettiin puuhun ja korjaan linnanrauniot joskus, kun viitsin tehdä kylppärissä nuoskalunta tai tulee lumiukkokeli - ja olen voimissani.

Kaikki lyhdytkin, yhtä lukuunottamatta, kerättiin pois pihalta, kun led-tuikut ovat palaneet/kuluttaneet paristonsa loppuun ja kynttilät lähes loppuneet varastoistani.

Valkoinen lyhty pääsi portailta sisälle ja laitoin siihen pesun jälkeen siniset valot. Se on nyt tässä vieressäni ikkunalaudalla yhdessä valobambin kanssa.

Kirkas valoketju on kukkakamarissa ison boolimaljan pohjalla ja sen päällä on punaisia ja kultaisia joulupalloja. Eri kokoisia.

Rusetit ja joulutähdet vietiin isossa säkissä vintille. Kuistilla on vielä kaksi pikkukuusta, reki ja havupallo lamppuineen. Ne korjataan pois viikonloppuna. Samoin oven ympärillä oleva havuköynnös ja joulukranssi. Havupallo pääsee ehkä khh:een nurkkaan valaisemaan peilin viereen, joka moninkertaistaa sen valon.

Nautimme vielä viimeisistä joulunajan päivistä. Täysillä!

Olen tänä iltana tehnyt kakkupohjan, lemoncurdia, 20 päärynä-mantelikolmiota ja 20 appelsiini-mantelikolmiota torttutaikinalevyistä. Jouluisen hedelmäkakun hedelmät ovat juopumassa, taatelikakkua on vielä pakastimessa. Iltamyöhällä täytän kakun ja koristelen heti aamulla. Tonttu täyttää vuosia, joten kakkuun tulee numerot 6 ja 5 marsipaanista, samoin rautatammenlehtiä. Marjoiksi jätin pari kirsikkaa. Otin mallin joululautasliinoistamme. Eli kakku sopii kattaukseen. Tarjoillaankin jouluastioista.

Mutta nyt on mentävä jatkamaan leivontaa. Kai hedelmäpalat ovat jo tarpeeksi juoneet konjakkia. :)

Edit: Ja kun vauhtiin pääsin, päätin tehdä kaksi hapankermakakkuakin pakastimeen vierasvaraksi.

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

91717