P1160007.jpg

Eilen sähköpostiin ilmestyi Hankkijan uutiskirje ensi kesän siemenistä, joten pakkohan se oli tilata kaikkea kivaa pinkkiä ja vaaleanpunaista, köynnöksiä ja samettiruusuja mökkipihan kaunistukseksi ynnä alesta uusi valoketju välieteisen havu-pallo-rusettiköynnökseen. Kyllä näyttää eteinen pimeältä ilman valojaan ja huone tyhjältä ilman joulukuusta.

Joulusta muistuttavat enää joulukukat, jotka eivät ihan hevin lakkaa kukkimasta. Hyasintit lykkäävät uusia kukkavanoja, amaryllikset sentään jo lopettavat kohta kukkimisen ja alkavat kasvattaa lehtiään.

P1160001.jpg

Tämä kaksivärinen kaunotar toivon mukaan myös kukkii viinimarjapensaiden alla ensi kesän loppupuolella, kuten viime ja edellisvuotiset sipulit. En olisi ikinä uskonut, että ne todella kukkivat uudelleen ja kestävät pakkasta ja luntakin ennen kuin paleltuivat lokakuussa!

P9010010.jpg?1472892033

Piti oikein etsiä niistä kuvia. Mutta alkoihan sinivuokkokin kukkia 30.08. viime vuonna....

Nyt on vain opelteltava elämään ilman joulun ihanuuksia ja kiltisti odotettava seuraavaa.

Laitoin joulupaperirullat yläkaappiin, että saan ne helposti alas, kun löydän/teen jotain lahjaksi ensi jouluksi.

Nimitarrat ovat kirjoituspöytäni laatikossa helposti löydettävissä ja erilaiset koristenauhat khh:eessa omassa laatikossaan.

Koska joulusta jäi mantelijauhetta, sen voikin jo käyttää Runebergin torttuihin. Mitään karvasmanteliöljyä minulla ei kylläkään ole, mutta eikö ne voi kostuttaa jollain pitkäripaisen tuotteella maun saamiseksi? Muistaisi nyt vain, mikä litku se oli. Piti googlettaa ja löytyihän se vastaus. :)

Mutta nyt jatkan sukkien kutomista. Teen kaksilla puikoilla yhtaikaa, sillä käytän näihin sukkiin kaikkia pieniä jämäkeriä. Että tulee edes suunnilleen samanlaiset.

Mukavaa tähtikirkasta yötä!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

91735