tipu%20munien%20p%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4.jp

Taas on melkein kuukausi kulunut. April-kirahvi synnyttää kahden viikon kuluessa, luultavimmin viikon. Siellä on monta feikkilinkkiä ja kuvaa. Tällä hetkellä aito ja oikea live-lähetys on käynnissä täällä.

Odottelen tässä, että uunijuusto on valmis puuhellan uunissa.

Kuuntelin loppuviikosta autossa ollessani Liisa Jaakonsaaren pakinaa EU:sta. Siitä, kuinka tuotteet tehdään hajoamaan jonkun tietyn ajan kuluttua ja kuinka kestävämpien tuotteiden valmistusta halutaan rajoittaa. Jutun voi kuunnella täältä vielä vajaan kahden kuukauden ajan. Näin meitä huijataan. Siinä puhutaan myös sotesta ja siitä, kuinka ihmiset luulevat EU:n määränneen sotesopan keiton. Ei muuten ole niin, vaan poliitikot (lue: keskusta ja kokoomus) haluavat sulle-mulle jaolla saada oman osuutensa rahapoteista. Toinen terveyspalveluilla (kok.) ja toinen maakuntahallinnolla (kesk.). Kokoomus haluaa rahaa ja keskusta valtaa. Tulee taas niitä suojatyöpaikkoja serkunkumminkaimoille ja muille läheisille. Ja kansa maksaa.

sokerimassanarsissit.jpg

Olen tehnyt marsipaanista kolme narsissia tätä ohjetta mukaellen. Ei tuntunut hyvältä, joten ostin sokerimassaa ja tästä lähtien aion käyttää vain sitä. Se on mukavampaa, helpommin kaulittavaa Gourmet-paperin välissä, joustavampaa ja kuivuu pikemmin. Tein siitä kolme narsissia ja ne menivät jo enoni synttärikakkuun. Pääsiäiseksi teen niitä lisää.

Keittiö on saanut keltaisen pöytäliinan, hopeisen kaitaliinan keskelle ja ikkunassa on keltainen brodyyrisalusiini. Tete-narsisseja on kaksi purkillista, toinen kukkakamarissa ja toinen seilaa kuistilla ja sisällä ilmojen mukaan. Lisäksi keltaiset tulppaani- ja narsissimansetit koristavat pöytää keltaisen kynttilän kera. Taottuun mustaan neljähaaraiseen kynttelikköön pitäisi löytää keltaiset ja/tai vihreät munanmuotoiset kynttilät. Kananmunia pitää puhaltaa tyhjiksi ja tehdä niihin koristeet, ehkä kasvattaa munankuorissa rairuohoakin...

Tänään vaihdoin kukkaiset levynsuojukset pääsiäisen sini-lila-oranssipunaiseen kukkoon ja kanaan. Harmi, että kun kaikilla on nykyisin tasoliesiä ja muita hienouksia, levynsuojia ei tahdo saada mistään. Haluaisin niitä lisää, etenkin joulua ja pääsiäistä, joita minulla on vain yhdet. Varsinkin jouluinen tonttupiiri on erittäin kulunut käytössä.

Jari-tonttu majailee yhä keittiössä hyllykön päällä muiden tonttujen kera ja pitää huolen, ettei joulu unohdu keväälläkään. Viimeiset värivalot otettiin pihan kräkypuusta pois ja ne ovat nyt makkarini valkoisessa lyhdyssä ikkunalaudalla. Tosin ei niitä montaa tuntia päivässä enää voi käyttää, kun illat ja aamut ovat valoisia ja pimeä aika vähenee joka päivä.

Jotkut siirtelevät yhä kellojen viisareita. Me emme. Jollet tykkää kesäajasta, allekirjoita vetoomus sen lopettamisesta 10.04. mennessä täällä. EU sitä tietysti vastustaa, mutta eikö meidän olisi jo aika tehdä itse omat päätöksemme, edes Suomen 100-vuotisjuhlavuonna? Minusta Suomen pitäisi erota EU:sta ja alkaa olla jälleen itsenäinen. Olisivat asiat paljon paremmin. Katsokaa vaikka Ruotsia! Ja kyllä, äänestin aikoinaan "Ei" EU:lle, joten kantani ei ole muuttunut. :)

Kevät sulattaa päätiet päivisin, mittari on plussalla, mutta öisin voi olla lähes -30ºC. Autojen nastarenkaat eivät tykkää, mutta kun vielä toukokuussa on vaara saada kymmensenttinen lumikuorrutus, niin on turha haaveilla kesärenkaista.

Hanget alkavat muodostua. Pian siellä voi ajaa vaikka polkupyörällä.

Tänä viikonloppuna pitää hakea koivunoksia maljakkoon ja tehdä niihin keltaisia neilikoita koristeiksi. Hyviä tuliaisia pääsiäisen aikaan.

En aio aprillata ketään, sillä minusta koko aprillipäivä on tyhmä ajatus.

Dropsin pääsiäiskalenteri on ilmestynyt jo, joten laitan kohta linkin tuohon oikealle ylös.

Kevät on epävirallisen virallisesti alkanut, kun pulmuset saapuivat keskiviikkona. :) Tosin pihakoivussamme istuu varpuspöllö, joka eilen herkutteli lintujen syöttöpaikan alla syöden taviokuurnan, joka oli melkein samankokoinen kuin se itse. Ilmankos ne vähenevät siitä 21:sta, joita niitä alunperin oli....

Aurinkoisia kevättalven päiviä!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

91914