k%C3%A4nnykuvat%205.jpg

Päivien lämpö ja varsinkin tuuli ovat hävittäneet melkein kaiken lumen sieltä, minne aurinko paistaa päivisin. Pohjoisrinteet, metsäkatveet ja -tiet sekä lumikasojen pohjat ovat vielä lumisia, mutta muutoin kevät etenee vauhdilla. Joet ovat vapautuneet jääkuoristaan, tiedustelijapääskysetkin ovat tulleet.

Päivisin on mukavaa istua kuistilla, seurata lintujen puuhia ja kuunnella. Yhtenä päivänä oli pakko tulla sisälle, kun väsyin kuuntelemaan taivaanvuohen määkimistä. :) Iltaisin eriväriset metsäjänikset syövät pihalla ruohoa. Yksi neljästä tämän illan pupusta on oma Pupulimme. Se on jo ruskeanharmaankirjava, mutta kaksi pupua on valkoisia, toinen tummin pilkuin, ja yksi pupu on saanut kokonaan kesäturkin. Alunperin niitä oli 8, mutta puolet on varmaan kettu syönyt.

Tipuja verottavat varpushaukka ja varpuspöllö. Sepelkyyhkyt käyvät myös iltaisin syömässä ikkunamme alla.

Kukkapenkistä nousee tulppaanien piikkiarmeija. Niitä istutin viime syksynä yli 100 kpl, joten kaipa niistä joku kukkii. Viime kesän orvokkiämpäri on saanut talven aikana auringonkukansiementen peiton ja nyt sieltä on kaksi versoa nousemassa aurinkoa kohti. Toivon mukaan kukiksi asti.

Kuistilla on yksi ainoa orvokkiruukku seinäamppelissa uhmaamassa ensi yönkin pakkasia ja luvattuja lumisateita. Mutta uusi lumi on vanhan surma. Onhan tuota satanut vielä juhannuksen aikoihinkin, joten ei mitään uutta auringon alla.

k%C3%A4nnykuvat%208.jpg

Tänään yritin kävellä harjujen nuotiopaikalle, mutta en päässyt, kun lunta oli vielä puoli metriä. Harvinaista kyllä, tuo oja ei nyt enää tulvinutkaan, kun kaikki vedet olivat menneet sillan yli ja rumpu auennut. Tie on sen verran varjossa, että se ei ole sulanut. Yritin kiertää oikealta pellon kauttakin, mutta ei onnistunut. Jouduin palaamaan takaisin. Ehkä viikon päästä voi yrittää uudestaan. Ensi viikolla yritän kävellä pälviä pitkin mökillekin, pitkästä aikaa.

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

92006