P5310012.jpg

Kevätkesä alkaa kolkutella nurkan takana. Lumi sulaa vauhdilla myös metsäteiltä. Ensi viikolla lämpenee niin paljon, että on toiveissa päästä kaikesta lumesta eroon ja perunamaakin tulee näkyviin talven pihalumien alta. ;)

Muuttolintuja saapuu päivittäin. Norppalivekin jo lopetti tältä vuodelta, eilen iltapäivällä. Siksi sen linkkiä ei tuossa oikealla ole.

Tänä viikonloppuna pitäisi aueta naapurikylän kesäkahvilan, kuntopyöräily lienee jo alkanut, vaikkeivät tietyön ja lumen takia monet vielä pyöräilekään niin pitkälle.

Viikonlopun suunnitelmiin kuuluu istuttaa maahan kaikki ne narsissit, hyasintit ja muut sipulikukat, joita joulun ja pääsiäisen aikaan on nurkkiin kertynyt. Mökille vien myös sypressit, vaikken usko niiden menestymiseen. Kohtapuoleen saan piilottaa multaan myös vuokkojen mukulat, kunhan maa vähän lämpenee.

Vielä kun saisi jostain vadelmien alkuja, että saisi aurinkoisen rantatöyrään niiden kasvupaikaksi antaa. Pari päivää sitten raparperit olivat vielä lumen alla, marjapensaiden juurilla oli lunta ja jäätä - ja sinivuokot kukkivat.

Ja ei, ei sinne mökille ole päässyt vielä autolla kuin kolmanneksen matkaa. Jätämme auton pälveen kuivalle kankaalle ja kävelemme pälviä pitkin perille. Jos ensi viikolla pääsisi jo autolla ajaen perille asti.... toivon...

Mutta kyllä se kesä tulee tänäkin vuonna, vaikka näin kylmää kevättä näillä main ei ole ollut kuin viimeksi vuonna 1968.

Tänä vuonna kaikilla on juhannus oikealla paikallaan, kun juhannusaattoa vietetään työnantajien vaatiman/laatiman kalenterin mukaan vain viikonloppuisin, eikä meidänkään tarvitse yksinään viettää sitä oikealla paikallaan. ;)

Kolean aamun kunniaksi puuhellan pesässä palaa tuli iloisesti. Menen siis puuronkeittoon.

Lämmintä kevätkesää! Jollei ilmojen, niin ainakin mielen puolesta...

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

92019