P9160023.jpg

(Venetsialaiset vietettiin viime viikon lauantaina)

Tällä viikolla olen laitellut kukkia paikoilleen, istuttanut perhosamarylliksen sipulin ruukkuun, sytytellyt valoja nurkkiin. Siniset valot ovat lasipallon sisällä amppelissa, ikkunalaudalla vedessä pyörivä pallo antaa kosteutta kukille, valobambi valaisee välieteistä. Keittiön ikkunalla palaa helmisydän yötäpäivää ja iltaisin pillikynttelikkö. Makkarissani pinkit valot ympäröivät purokonettani, jossa lorisee vesi tasolta toiselle ja ikkunalla olevassa lyhdyssä on moniväriset valot. Kuistin katonreunaa kiertää lämpimänkeltainen valoketju, joka sitten tulee ikkunanpieltä pitkin isoon pyöreään risukranssiin. Sen olen laittanut ajastimella toimimaan.

Eilisen päivän etsin netistä sinisiä ja lämpimänvalkoisia sekä lilanvärisiä valosarjoja, mutten löytänyt yhdestä ja samasta paikasta kaikkia ja useimmissa luki, että ovat tilattavissa 18.10. jälkeen. Ajattelin laittaa isoon puuhun sinistä ja valkoista Suomen juhlavuoden kunniaksi ja keittiön ikkunan taa pieneen puuhun lilaa.

Yhtenä päivänä ostin talvea varten valmiiksi roihutelineen, jonka laitoimme sopivaan paikkaan. Se saa sitten aikanaan jäätyä paikoilleen ja poltamme siinä ulkotulta. En ehkä kaikkia lyhtyjä edes tuo vintiltä alas talvea varten. Vaihtelu virkistää.

Sisätiloissakin laitan melkein kaikki tuikkukipot pois ja poltan vain kruunukynttilöitä korkeissa kynttilänjaloissa ja isoja pöytäkynttilöitä peilipalan päällä ja yhdessä kynttilälautasessa.

Kukkakamarin senkin päälle rakennan joulukylän, mikäli se nyt siinä paikassa jouluna on, kun Tonttu Nelonen tulee joulunviettoon ja voi olla, että siihen tulee hänen sänkynsä ja senkki muuttaa khh:een. Sen näkee sitten...

Pitäisi varmaan leipoa taas pipareita ja torttuja. Kunhan ensin päästään ohi omppupiirakoista ja päärynäpannareista. Molempia on luvassa viikonloppuna.

Huomenna mennään mökille istutuspuuhiin ja katsomaan, joko hyasintit kukkivat. Suurin osa kesäkukista ei ehdi tänä vuonna kukkaan asti. Kaikki liljatkin ovat vasta nupuilla, mutta vielä on toivoa, että seuraavien kahden viikon aikana ne lämpimän sään johdosta alkavat niitä availla. Haluaisin todellakin nähdä rusko- ja värililjat kukassa! Varsinkin kotipihan vaaleanpunaiset.

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

92363