13.09.2017%20hautausmaakukat.jpg

Tänä aamuna satoi syksyn ensimmäiset räntäräpiskät. Onneksi ei pysynyt maassa paria sekuntia kauempaa, sillä mustaherukatkin ovat vielä pensaissa poimimatta.

Olen kierrellyt pihlajanmarjapensaita maistellen ja löytänyt yhden makeahkon yksilön. Nyt odotan pakkasen puraisua tai kerään ne omaan pakastimeeni yöksi ja teen sitten seuraavana päivänä niistä hilloa talveksi. Olen näet huomannut, että yksi räkättirastas tyhjentää sen yksilön latvaoksia. Saa tyhjentää ihan rauhassa, kun en sinne ylety, mutta ne alaoksien marjat aion ehtiä kokoamaan.

Maria taitaa tuntea minun metkuni jo aika hyvin. ;) Viittaan edellisen postauksen kommenttiin. Eilen paketoin ensimmäisen joululahjan ja otin esiin niitä varten yhden pahvilaatikon, johon voimme paketit kerätä. Tonttu näkyi laittavan sinne tänään jo kaksi pakettia.

Kolme kertaa on kuunneltu joululauluja. Vasta. Mutta kun vielä ovat nuo venetsialaisetkin viettämättä. Tänä viikonloppuna sen aika olisi, jos tuo pohjoistuuli tyyntyy sen verran, että uskaltaa roskat polttaa. (Katsoin säätiedotuksia; tänään vielä puhaltaa 7m/s, mutta huomisiltana enää 2m/s.)

Olen jo vienyt yhdelle haudalle kynttilän lyhtyyn palamaan ja tänään ostin lisää callunoita sinne vietäväksi. Viikolla vein ekat. Näkyi niitä kynttilöitä kauppojen hyllyilläkin ja aina vain isompia ja kauemmin palavia.

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

92331