Kyllä on ihanan jouluiset maisemat, kun puissa on kuuraa ja maassa lunta!

Muutama viikko sitten ostin glögiä, mutta en ole vielä avannut sitä. Tänään söimme puolukka-glögikakkua. Ei se ainakaan liialla makeudella ollut pilattu ja se glögikään ei paljon maistunut. Olikohan sen kakun nimi Kuurankukka? Oli. :)

Koska olen nyt ollut tosi laiskalla päällä, ostin myös paketin piparitaikinaa. Siitä saa helposti tehtyä mikrossa pienen piparin lautaselle, kun alkaa tehdä mieli jouluntuoksua ja -makua. En nyt jaksa leipoa. En ole oikeastaan viikkoon tehnyt mitään, kun en uskalla rasittaa omaan hulluun tahtiinsa hyppivää sydäntäni. Vähältä piti, etten jo viikonloppuna soittanut itselleni piipaa-autoa. Ensi viikolla pääsen lääkäriin. Vihdoin!

Cellbesiltä, Ellokselta ja Selectiltä on tullut jouluisia kuvastoja, mutta en ymmärrä, miksi siellä on niin harmaita ja pliisuja värejä. Joulun pitäisi olla iloinen ja värikäs juhla, eikä mikään musta ja harmaa, suruvärinen. Ainakaan ei tee mieli tilata mitään tavaraa lisää. Se on hyvä puoli. ;)

Jopa partiolaisten adventtikalenteri on tänä vuonna niin harmaa, että moni jättää sen siksi hankkimatta. Kaipa sitä pitäisi alkaa katsella vanhanajan kimalteisia enkelikuvakalentereita jostain.  Kun vain muistaisi sen linkin, jossa joku turkulainen liike myy vanhanajan tavaraa....

Olen jo hankkinut ensi vuodeksi seinäkalenterin ja Suomen kartan, jossa on myös kalenteri sivussa, joskaan en sitä kalenterina tarvitse. Halusin vain kunnollisen kokoisen kartan, josta voin etsiä eri paikkakuntia tarpeen mukaan.

Tänään hain kukkakaupasta sitä vihreää lankaa, jolla voi sitoa havukranssin. Kun löysin Ylen sivuilta sen tekemiseen ohjevideon.

Kurpitsajuhla/kekri lähestyy. Ja ottaa aivoon, kun sitä taas mainostetaan viikonloppujuhlana, vaikka kurpitsajuhla on aina tämän kuun viimeisenä päivänä. Lisäksi on tullut Karkki vai kepponen-pusseja. Ei se kuulu suomalaiseen syksyyn! Se juhla, halloween, sitä vietetään vain Amerikoissa. Miksi sieltä pitää tuoda tänne kaikki tyhmät juhlapyhät, jotka kauppiaat ovat keksineet rahastuskeinoikseen???? Eihän se kuulu suomalaiseen perinteeseen, tuollainen "kiusaamisjuhla". Vaikka tykkään suloisista (en pelottavista) kummituksista, isoista hämähäkeistä ja noidista, eivät veriset sormet, silmämunat, jätekakut ja muut ällötykset kuulu Suomeen. Täällä voitaisiin juhlia syksyn muuttumista talveksi, sadonkorjuujuhlalle se on liian myöhäinen ajankohta. Ihme, ettei kiitospäivääkin ole jo rahdattu Suomeen... Minusta kekri ja sadonkorjuujuhla voitaisiin viettää venetsialaisten kanssa samaan aikaan. Turha tuollaisia kiusaamispäiviä on väkisin viettää.

No, ehkä se kaatuu omaan mahdottomuuteensa, kun ihmiset huomaavat sen juhlan tyhmyyden. Toivon mukaan.

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

92574