Päivä on vaipunut mailleen. Ulkona pakkanen kiristyy. -9,4ºC tällä hetkellä.

Laitoin juuri hellanpellin kiinni ja sammuttelin valoja. Valobambi saa nukkua yön, ettei häiritse Tontun unta.

PA280001.jpg

Pesin päivällä keittiön ikkunat ja laitoin jouluruusu-salusiinin paikoilleen. Kissapullot kiipesivät yläkaappeihin ja ikkunalaudalle siirsin pari tonttua ja enkeliä. Valkosipuliviljelmät (kolme tällä hetkellä) nostin pöydälle ja teelaatikon päälle, että ne saavat enemmän valoa.

PA280004.jpg

Sitten menin kukkakamariin. Piti vaihtaa verhot sinnekin. Ensin mietin, että josko katson läpi huutonetin tarjoomukset, mutten löytänyt mieleisiäni. Haluaisin oikein paksua puuvillaa talvipakkasia vastaan, kun vanhan talon ikkunoista vetää ja kukat tarvitsevat suojaa. Sitten tutkin kaappiani. Siellä kun on pöytäliinoja ja vanhoja verhoja pilvin pimein. Päädyin ottamaan nyt ensi alkuun yhden kaksinkertaisen paneeliverhon, käänsin sen kyljelleen, tein siihen saksilla reiät verhojousta varten ja niin kukkakamari sai oman salusiinin. Sille vielä pariksi valkovaaleanpunainen kappa ja lasipalloon amppeliin väriävaihtava valosarja. Ikkunalle pari enkeliä värikkäiden lasipullojen ja "purokoneen" kanssa, joka antaa kukille kosteutta.

PA280002.jpg

Lähempänä joulua laitan salusiiniksi pitkän verhon kaksinkertaisena (ihan vain verhojousen yli taitettuna), että kukilla on enemmän suojaa vetoa vastaan. Laitoin toisen kesätuolin ikkunan eteen, asettelin puisen kukka-alustan siihen nurinpäin eli pyörät ylöspäin, ja nostin sen päälle tuon ison ruukun, jossa on kumipuuni. Se pudottaa lähes kaikki lehtensä aika pian, kunhan kaamos alkaa ja on koko talven pelkkä risupuu, mutta siitä näkee, milloin kevät on, kun se alkaa lykätä vaaleanvihreitä lehtiään.

Siinä olikin päivän työt. Kolmen maissa kömmin 1,5 tunnin päiväunille. Sitten katsoin netistä Vera Stanhopea ja formuloitten aika-ajoja.

Pihalla palaa kannon päällä lyhdyssä neljän päivän kynttilä. Maanantai-iltaan asti sen pitäisi valoaan luoda lumiselle pihalle.

Tänä yönä jotkut siirtelevät kellonviisareitaan. Meillä sitä puuhaa ei ole tehty vuosiin. Olemme aina oikeassa ajassa. Se on niin typerää puuhaa kuin olla voi! Keskipäivä on kello 12, eikä kello 11. Miksi se on niin vaikeaa käsittää?! Aurinko ei muuta kulkuaan ihmisten mielihalujen mukaan. Päivänkierto on se, mikä se on. Sitä ei voi muuttaa. Ihan samalla tavoin juhannus ja joulu ovat tiettyinä päivinä, vaikka työnantajat taannoin muutamia juhlapäiviä siirtelivätkin omien etujensa vuoksi. Meillä nekin päivät vietetään oikeina ajankohtina.

Mutta nyt täytyy kömpiä sänkyyn peiton alle. Tee on saatu juotua ja lääkkeet otettua. Nyt voi nukkua posottaa aamupäivään asti ja herätä sitten katsomaan Marcus Sandellin ja Samu Torstin suorituksia.

sunnuntaikuppi.jpg

Toivon mukaan päivästä tulee aurinkoinen ja ihana!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

92614