kaksibambiamets%C3%A4ss%C3%A4.jpg

Taustalla soivat joululaulut ja puikot kilisevät. Pidän nyt pikkutauon ja naputtelen tänne muutaman rivin.

Päivällä ulkona oli aivan ihastuttavaa, kun kaikkialla oli valkoisia, kimaltavia lumipuikkoja maassa, puissa ja korsilla. En vain voinut kuvata, kun kamera ei ollut mukanani.

Aamulla mustarastas vieraili lintujen ruokintapaikalla yhdessä närhen, harakan, kuukkelin, punatulkkujen ja erilaisten tiaisten kanssa. Toisella ruokintapaikalla näin metsäkaurisperheen. Pukki piti tiukkaa kuria viimekesäisille bambikaksosille ja niiden emälle. Toissakesän pikkuista ei nyt näkynyt. ;(

Tuli rätisee hellanpesässä, ulkona paukkuu pikkupakkanen. Kohta on -20ºC. Mitä lie aamusella....

Huomenna ostan itselleni princettian eli tämän.

♫..joulu tulla saa...♪♪ :) Tai ainakin sen tuntu.

Jostain syystä minulla on viime aikoina ollut aivan hirmuinen hinku vaahtokarkkeihin. Oli pakko ostaa kaksi pussia niitä, kun kävimme kaupassa. Maistoin niitä kahvin kanssa, mutta ei ollut minun makuuni se yhdistelmä. Pitäisiköhän kokeilla laittaa niitä tikun nokkaan ja paahtaa tulessa? Niinhän tyttökirjoissa aina tehtiin. En kyllä tiedä, mitä mieltä siinä olisi. En ole kokeillut sitä toistakaan vakiojuttua, joka niissä oli eli omenan paistamista takassa tai muussa tulessa.

Ostin ensi vuoden taskukalenterin seinälleni.  En koskaan katso kalentereiden kuvia etukäteen, sillä haluan yllättyä joka kuukausi. Täytyy vain toivoa, että juuri tuossa on kauniita kuvia, joita viitsii katsoa aina kuukauden kerrallaan.

niiskuneitimuki.jpg

Sain myös ihka ensimmäisen muumi-mukin pikkusiskoltani. Ihan totta, minulla ei ole koskaan ollut niitä yhtäkään! Pikkumyy olisi ollut suloinen, mutta se oli aivan liian räiskyvänpunainen. Mörkön hahmosta tykkään eniten, mutta senkään mukin väri ei ollut "minun väriseni".

Tulevat yöt valvon ja ulvon kuuta, kun täysikuu lähestyy, joten täytyy keksiä kaikenlaista puuhaa, kun ei voi nukkua. Harmi, kun ei ole yhtään lukematonta kirjaakaan. Yritin katsella niitä huutonetistä, mutta niistä pyydetään aivan liikaa. Toiset saisi 0,20 euroa kipale ja toisista samanlaisista pyydetään 3-10 euroa kipale. Ja kun tässä maassa postikulut ovat tunnetusti taivaitahipovia, ei kannata tilata yhtä sieltä ja toista täältä. Odotan, että sopiva pokkaripaketti (kevyempiä ja siten halvempia lähettää kuin kovakantiset) sattuu kohdalle.

Nyt jatkan huushollin lämmitystä, kutomista ja joululaulujen kuuntelua.

Musikaalista yötä!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

92649