joulun%20s%C3%A4velpuu.jpg

Olen kuunnellut jouluradioitten kanavia ja joudun yhtenään vaihtamaan kanavalta toiselle. Missään ei ole enää sellaista musiikkia, jota voisi kuunnella. Viimeinen oljenkorteni on nyt Klassinen joulu, joskaan sieltä ei sitten kuule mitään iloisia joululauluja.

Yritin kuunnella Radio Novan Jouluradiota, mutta tämän joulun omituinen trendi alkoi kyllästyttää. Siis että nyt joululaulut on sovitettu niiiiiin hitaiksi, että esim. En etsi valtaa, loistoa-lause on laulettu loppuun vasta, kun itse olisi laulanut "Porsaita äidin oomme kaikki" kokonaan. Mitä järkeä? Jos haluaa uusia (tehdä uusiksi) joululauluja, pitää tehdä uusia, eikä pilata vanhoja! Ja miksi Katrihelena on levyttänyt Joulumaan erilaisella sovituksella? Tai Vesa-Matti Loiri Sydämeeni joulun teen, Petri Laaksonen Joulu on taas ja Paula Koivuniemi Toiveen? Miksi, oi, miksi hyvät laulut on pilattu? Alkaa käydä kuin Seinäjoen tangomarkkinoiden, jota ei ole vuosikausiin pystynyt katsomaan ja kuuntelemaan, kun siellä pilataan kaikki vanhat hyvät tangot omituisilla sovituksilla tai tehdään jopa nykyiskelmistä/popista tangoja. Kamalaa!

Mutta nyt kuunnellaan Klassista joulua niin kauan, että alkaa kaivata iloisempaa joulumusiikkia. Ja sitten laitan soimaan joulucd:n Joululahja.

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

P.S. Täältähän löytyy muitakin jouluradioita. Nyt JouluRauma soimaan. ;)