punaiset%20paketit.jpg

Meillä soi taustalla koko ajan JouluRauma. Siinä on radio, joka on osannut valita musiikin oikein! Suosii oman seutukuntansa esiintyjiä, eikä liiemmin kuulu vinkuvia, iniseviä, kiljuvia tai huutavia laulajakokelaita. Entisenä raumalaisena minua eivät haittaa edes mainokset, joita tulee aika taajaan tahtiin. Kuuleepa, mitä uusia putiikkeja kaupungissa on. En ole vielä jaksanut googlettaa kaikkia pikkuputiikkeja, joista olen kuullut maininnan. Siitä taitaa olla 15 vuotta, kun siellä viimeksi kävin. Sitä ei lasketa, että vähän yli neljä vuotta sitten ajoin kasitietä kaupungin laitamia mukaellen ohi. ;)

Yritin kuunnella myös Iskelmän jouluradiota, mutta tämä raumalainen vei kirkkaasti voiton.♥

Kai sitä jotain pientä pitäisi joulua varten leipoa. Ainakin taateli- ja joulun hiekkakakku, jota varten ostin tänään pienenpienen minipullon konjakkia. Omatekoiset piparit alkoivat jo kyllästyttää, joten rasiallinen Annas pepparkakor saa riittää. :)

Lanttu- ja porkkanalaatikot yhdistetään aaton alla ja tehdään oman maun mukaiseksi lisäämällä munaa, kermaa ja mausteita ja sitten uuniin. Pikkuruinen kinkku vielä uuniin, jotain vihersalaattia ja riisipuuroa glögikiisselin kera. Myös täytekakku kuuluu asiaan. Ja sitten voikin jo seuraavina päivinä tehdä pitsaa, uunilenkkiä, poronkäristystä, jotain sosekeittoa ja muita lempiruokiamme.

Öisiä kävelyjä, lukemista aamuun ja karkkien napostelua joulumusiikkia kuunnellen ja ehkä filmejä katsellen.

Eipä kauaakaan, kun koko joulu on jo ohi.

Paras siis nauttia jo nyt täysillä. Siispä menen laittamaan lahjat kuusen alle tuosta isosta pahvilaatikosta, johon niitä on kerätty syksyn ajan tonttujen jäljiltä.

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

93306