Tänään on vasta -28,4ºC ollut mittarissa, mutta nyt lauhtuu, koska ilma on täynnä sumua.

Kaamos alkoi eilen ja aurinko nousee seuraavan kerran noin kuukauden päästä.

Yöksi odotamme lumisadetta, joka tuo taas 20 senttiä uutta lunta kahden päivän aikana.

Joulu on valmis; kuusi koristeltu, katossa tarvittavat koristeet, kaappien ovissa kultaiset enkelit kantavat kynttilöitä ja toiset soittavat trumpettia. Muutama jouluinen paperitaulu on seinissä, ikkunassa enkelisiluetti valoineen.

Nyt siivoan keittiönpöytää ja laitan sen joulukuntoon. Nykyisin tuikkukynttilät ovat niin huonoja ja arvaamattomia, ettei niitä enää meillä polteta. Olen siirtynyt kruunu- ja antiikkikynttilöihin, joten tuikkukipot joutavat kaapin perille...

Aamulla vaihdoin istuinsuojat joulunpunaisiksi. Vielä on yksi salusiini laitettava paikoilleen.

PC060017%20%282%29.jpg

Ulkona olevaan kuuseen heittelimme eilen sinisiä ja valkoisia valoja, kunnes saan raahattua metsästä jonkun männyn sen paikalle ja laitettua valot siihen paremmin. Tuo kuusi on menossa Joulupukin ja -muorin iloksi, joten se on vähän väärässä paikassakin. Valot eivät oikein ylettyneet siihen asti, missä kuusi on odottamassa.... Lapintiaiset sen oksilla iltaisin sipisevät omia juttujaan, kun lunta on tullut alaoksille. Siellä on kai hyviä ja lämpimiä koloja yöpyä.

Mutta nyt lähden pesemään tuoleja ja luuttuan lattian tuoksuvaksi. Sitten yritän tehdä havuköynnöstä jäljelle jääneistä kuusenoksista narujen ympärille.

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

93188