jouluenkeli%20ja%20puput%20kuusen%20vier

Jouluaatto meni ja pukki toi tarpeellisia lahjoja. Vaikka sanotaan, ettei ole oikein perheenäidille ostaa lahjaksi esim. astioita ja keittiötarvikkeita, minä olin niitä nimenomaan toivonut. Tässä iässä ei enää kaipaa mitään tilpehöörejä täyttämään nurkkia, vaan jotain käytännöllistä, tarpeellista, syötävää jne. Niinpä olen erittäin iloinen uudesta hiiliteräspaistinpannustani, yrtti- ja keittiösaksista, suolamyllystä, 1,5 kilosta jouluteetä eri mauissa ja muodoissa (lehtiteetä ja pusseja). Lakkakonvehdit tulee naposteltua, sukat lämmittävät talvipakkasilla, tunika on kevyt ja ilmava kesällä, ledtaskulamppu antaa valoa pimeässä kulkiessa, shampoo ja hoitoaine kuluvat jo kesään mennessä, samoin vartalomaidot. Joululahjarahalla saan ostettua uudet kintaat ja pitkähihaisen yöpuvun. Ja ne mitä en saanut, ostan itse ale-myynneistä. Kuten palapelimaton, sinistä kynsilakkaa, sisätohvelit (Ainot tai ehkä kuitenkin Saulit sen värin takia), pienirullaisen kihartimen, kimaltavan intianpuuvillaisen päiväpeitteen ja kirkkaankeltaisen satiinisen alalakanan sänkyyni.

Ostin jo paljon ennen joulua kasan kirjoja. Kaupasta taas löysin Historiallinen Harlequin-pokkarin. En tiennyt, että sellainenkin sarja on olemassa. Tästä lähtien osaan katsoa sitäkin kokoelmaa. Olen luullut, että ne ovat pelkkää romantiikkahömppää ne kirjat. Olen aina tykännyt historiallisista romaaneista. Niistä oppii historiaa, eivätkä ne ole nykyajan kirjallisuuden yksityiskohtaisia kuvauksia "siitä"........

Mutta nyt nautitaan joulumusiikista, joulukuusesta, kynttilänvalosta, pakkasista, lumesta, tähdistä ja ehkä revontulistakin!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

93652