talvimaalari.jpg

Louis Armstrong laulaa taustalla White Christmas'ia. Ei ole joulu, mutta maisema on talvinen ja lisää lunta sataa hiljalleen. Valkoista siis on, sillä lunta on montakymmentä senttiä enemmän kuin yleensä tähän aikaan.

Mittarissa ei vielä paukkupakkasia ole, vain -16,5ºC, mutta ehtiihän se tässä muutaman päivän aikana kiristyä.

Eilen löysin kaupasta punaisen, kimaltavapintaisen paperitähden ensi joulua varten.  Se oranssinen on jo revennyt monista kohdin ja teipattu. Aika siis vaihtaa ehjään ja uuteen.

Yritän vuoden aikana löytää jostain pinkkejä, vaaleanpunaisia ja fuksianvärisiä joulupalloja ensi joulun kuuseen. Ja jos ovat peiliä tai muuta kimallusta, sen parempi. Harmi, että kaikki, joita netistä olen löytänyt nettikaupoista, ovat jo loppuunmyytyjä. En ehtinyt ajoissa joulunpyhinä katselemaan ale-myyntejä, joten jäivät saamatta. Saa vinkata, jos joku tietää jonkun ostopaikan, josta niitä saisi sopivaan hintaan. En maksa euroa kipaleelta.... Tai ehkäpä etsin jostain ohjeen, miten voi tuunata tavallisia palloja. Pitäisi vain löytää paljon pinkkiä kimalletta, jossa niitä pyörittelisi. Taitaa olla helpoin konsti saada haluamiaan.

Perhosamaryllis on työntänyt kaksi vartta ja ekat nuput ovat tulleet esiin. Jännityksellä odotan, millaiset kukat siinä on.

Pinkki hyasintti vetelee viimeisiään keittiönpöydällä. Se pääsee alkukesällä mökkipuutarhaani jonkun marjapuskan alle kukkiakseen elo-suuskuussa uudelleen.

Joulusta muistuttavat enää "julspiraler" eli kotoisasti poranterät, jotka poraavat ilmaa pyöriessään ilmavirrassa. En aio niitä säilöä ollenkaan kesäksi, vaan laitan jonkun huoneen seinäviereen kieppumaan. Kun aurinko osuu niihin, ne kimaltavat ja pyörivät kauniisti.

Kun en itse voi enää syödä kanelisia pipareita, niitä on laatikollinen. Pitää opetella tekemään vaaleita pipareita. Siksi olen hankkinut pikkuleipämuotteja, joita laitoin suurimpaan osaan joulupussejakin. Kovasti niiden saajat muistelivat omia kouluaikojaan pusseja avatessaan. Se oli tarkoituskin.

Tässä on 11 kk aikaa miettiä, miten ensi jouluna ilahduttaisi joitakuita muutamia....

Mutta nyt menen jatkamaan sukan kutomista ja katselen SVT:ltä mutkamäenlaskua.

Valkoista viikonloppua!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

93804