Perhosamaryllis päätti, ettei yhdeksän kukkaa ole tarpeeksi, joten se lykkää kolmatta kukkavanaa ylös isosta sipulistaan. On kyllä paljon hoikempi kuin edelliset, joten ei siihen kahta nuppua enempää voi tulla....

P2070006.jpg

Kimaltavan, punaisen paperitähden avasin ja laitoin nyt ensiksi roikkumaan keittiöön. Ehkä sekin menee kukkakamariin

P2070003.jpg

"poranterien" seuraksi odottamaan ensi joulua.

Himmelihän on nyt khh:ssa ikkunan edessä, kun laitoin amppeleita kukkakamariin ja se piti saada pois tieltä.

P2070002.jpg

Auringon määrä on selvästi lisääntynyt, koska Australian kumipuun paljaisiin oksiin on alkanut tulla vaaleanvihreitä, uusia lehtiruusuja. Talvisin se on aika tyhjän näköinen, risukkoinen kasvi.

Keittiön ikkunassa on nyt vaaleankeltainen brodyyrisalusiini, pöydällä keltainen liina, keväänvihreät tabletit ja lautasliinat. Vihreä kynttilä poltettiin loppuun jo viime viikolla ja sen jälkeen yksi Muurlan vaniljantuoksuinen rusehtava kynttilä ja nyt on menossa harmahtava, luultavasti santelipuun tuoksuinen kynttilä. Harmi, ettei meidän pikkumarketeistamme löydy kunnollisia, isoja kynttilöitä iloisissa väreissä. En kuuna päivänä ostaisi noita rumia, maanläheisenvärisiä rumiluksia pöydilleni, mutta kun saimme joululahjaksi ison kynttilälyhdyn, siihen täytyy laittaa isoja kynttilöitäkin ja nuo sentään tuoksuvat hyviltä. Tosin aion laittaa siihen lyhtyyn jonkun kasvin ja led-valolangan, kunhan kevät etenee.

Joulun aikoihin näin pitkäripaisessa ihanan, sinipaljettimekkoisen pullon, joten Tonttu on saanut flunssanehkäisyyn käyttää sen sisältöä lääkkeenä ja nyt pullo on tyhjä. Laitoin sellaisen led-valolangan sen sisään ja ajastimella se syttyy iltaisin. Ensin se oli pöydällä, mutta kynttilä vie kaiken huomion, joten se ei erottunut. Nyt vein sen välieteiseen odottamaan iltaa.

Ulkona on ihanan kirkas talviaurinkoinen pakkaspäivä. Lunta satelee kuin timanttihöyheniä auringossa putoaisi metrisen hangen päälle. Kolmenkympin pakkaset ovat vähäksi aikaa takana, nyt ollaan kahdessakympissä ja lauantaina päästään jopa viiteen.

P.S. Something for English.

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

93874