Suomelan kevätkalenteri täällä.

P4290008.jpg

Pääsiäinen meni ja nyt on jo toukokuu ja vappu. Ei yhtään ilmapalloa, serpentiiniä, simaa, munkkia, nakkia tai perunasalaattiakaan! Mitäs noista... Pyykkikone surraa ekaa satsia. Kolme pitäisi pestä ja kuivausrummussa pyörittää ennen iltaa. Puuhella on siivoamatta, sähköhellaan vaihdoin keväisemmät kukkakuvioiset levynsuojat.

Viime yönä oli -7ºC, mutta viikon päästä pitäisi olla päivällä jo +15ºC, joten lumi alkaa sulaa entistä kovemmalla vauhdilla. Vielä ei mökille päässyt, kun ei ollut pälviä, joita pitkin olisi kulkenut ja luntakin oli haaroihin asti. Mutta kyllä se sulaa ennen juhannusta, ellei sitten tule lisää. :)

Ihanan aurinkoinen päivä. Ei näy pilvenhattaraakaan. Peipposet laulavat. Mustarastaamme ovat kovin hiljaisia. Vain kerran olen kuullut niistä yhden yrittävän viritellä lauluaan. Kuukkelit ovat kai pesimässä, kun eivät ole nyt pihalla käyneet kookosrasvan kimpussa. Urpiaisia, taviokuurnia, punatulkkuja, viherpeippoja ja muita pikkulintuja on pilvin pimein. Yksi sepelkyyhky käy silloin tällöin syömässä. Joutsenia ja kurkia lentää kohti pohjoista. Yhtenä iltapäivänä kuistilla istuessani (virkkaamassa), pihakoivun oksalle lennähti tuulihaukka. Oli se kauniin ruosteenpunainen ilmestys. Mutta eipä näkynyt vähään aikaan pikkulintujakaan...

Mutta nyt vaihdan lakanat, että saan lisää pyykkiä koneeseen pyörimään.

Aurinkoista toukokuun alkua!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

94119