PA110004.jpg

Viikko sitten saimme melkein 10 senttiä lunta, joten maailma on valoisan valkoinen. Tosin viikonlopun lämpimät ilmat ja luvatut vesisateet vievät ne mennessään. Mutta ainakin hetken ajan olemme saaneet nauttia jouluisista maisemista.

Joulutunnelmaa luovat myös taustalla soiva Jouluradio, kynttilät, valot ja kukkimaan alkavat hyasintit. Toin ne mökiltä turvaan, kun näytti siltä, että lumi ja pakkaset surmaavat ne ennen kuin ne ehtivät maassa kukkia. Nyt kaksi yksilöä on avaamassa nuppujaan ikkunalaudallani. *nuuh*

Löysin myös amerikkalaisten taatelipikkuleipien ohjeen, joita voin tehdä ruskeiden pipareiden sijaan. Mutta silti teen jouluksi myös sitruunatähtiä. Niitä on leivottava koe-erä hyvissä ajoin ennen joulua.

Kävin eilen pitkäripaisessa ostamassa valmiiksi joulun juhlajuoman eli kultahippujuomaa. Brandyä en tarvitse, koska ei tullut pihlajanmarjoja säilöttäväksi, enkä tee rommiruukkua tänä vuonna. Voitaikinankin ostan valmiina niitä muutamia kertoja varten, jolloin teen mansikka- tai appelsiinitorttuja.

Kunhan saan itseäni niskasta kiinni ja leivontainnon päälle, leivon hedelmäkakun pakastimeen maustumaan, samoin joulun hiekkakakun ja ehkä puolukkaisen maustekakun (ilman kanelia).

On se harmi tulla allergiseksi kaikille hyville mausteille, joista tykkää. Keitotkaan eivät maistu enää miltään, kun ei voi käyttää pippureita. Tai jasmiiniriisi ja pasta ilman currya. ;(

Mutta elämä on... Pakko oppia pärjäämään ilman.

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

94579