kuusi%20portailla.jpg

Nyt tosin aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, kymmenisen astetta pakkasta. Taivaalle piirtyy vain lentokoneiden jälkiä. Aurinkokin on oranssisempi kuin yleensä, eikä nouse kovin korkealle.

Pihoille on ilmestynyt kiitettävästi valoja ja ikkunoihin kynttelikköjä ja muita koristeita. Kun yhtenä iltana kävelimme vähän yli kaksi kilometriä iltakävelyllä kylämme toista reunaa kohti, laskin, että pihavalaistus oli jo neljällätoista pihalla ja yhdellä pelkät kyntteliköt joka ikkunalla. Emmekä tosiaankaan menneet sivuteille katsomaan. Nuo näkyvät valtatielle.

Posti on tuonut lehtimainoksia. Tilaa joululahjaksi sitä ja tätä. Ja ilmaisia joulukortteja, kuivamustekyniä ja pakettikortteja sekä tarroja. Niitä saa, kun ei ilmoita missään puhelinnumeroaan tai mail-osoitettaan. ;)

Sain viikolla yhden joululahjan kassiin laitettavaksi, äidiltäni. Kukkakaupasta löysin neljä lasilintua, kaksi pinkkiä ja kaksi punaista.  Ne tulevat pöydän "joulupuuhumme". Ehkä kirjoitan niihin lasteni nimet.

Lauantaina kaivoimme kaappien kätköistä kolme kynttelikköä. Emme muista, mikä niistä alkoi temppuilla viime vuonna, joten pitää koekäyttää kaikki ja heittää se viallinen pois.

Tonttu vei vintin ikkunaan patterikynttelikön. Saavat tontut siellä mellastaa rauhassa, eivätkä ole pimeässä. Vaikka kaipa ne ovat tottuneet kulkemaan missä vain. ;)

Tällä viikolla haen pikkukuuset ja muuta rekvisiittaa kuistin penkille. Siihen pitää tehdä joku jouluasetelma. Ottaen huomioon kaikki tintit terävine nokkineen. Nyt kuistin ympärillä on pleksilasit, mutta kyllä ne sinne tiensä löytävät. Ja kun vintille kiipeän, täytyy penkoa joululaatikoita ja katsoa, tuodaanko sieltä mitään alas. Kun ei sitä kuustakaan tule..... Ehkä vien ulos havyköynnöksen oven ympärille, kranssin ovenpieleen, mutta mitä muuta sitä toisi alas..... Ehkä langoissa roikkuvat tontut ja kultaiset ovienkelit.

Olen nyt ihastunut Radio Novan Jouluradioon, sillä sieltä kuulee sekalaista joulumusiikkia. Ei tarvi vaihtaa yhtenään kanavaa, kuten Jouluradiossa. Harmi vain, että sitä pitää kuunnella netin kautta.

Jouluradio meni jotenkin pilalle, kun tuli 10 kanavaa. Jos kuuntelee radiota koko päivän, kyllästyy kuuntelemaan niitä samoja levyjä tunnista toiseen. Aikoinaan Jouluradio oli hyvä, kun sieltä kuuli Hoosiannan, Tiernapojat, lasten laulamia lauluja, jouluvirsiä, vanhoja joululauluja ja niitä 60-70-luvun pirteitä joululauluja Kuurapartoineen ja Nisse-polkkineen. Oli vaihtelua. Nyt sellaista ei ole missään. Ehkä joku taho huomaa markkinaraon. Minulle kelpaisi vaikka mainosten kanssa, kunhan olisi kunnon joulumusiikkia! Ja ihan radion kautta, että voisi autossakin kuunnella. Nyt emme voi kuunnella edes tuota Jouluradiota autossa tai radiossakaan, kun sen taajuudet eivät ylety meille saakka.

Mutta nyt on laitettava puikot suihkimaan.

Ihanaa pakkaspäivää kaikille!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

94846