joulukakku.jpg

Tänään posti toi vain kaksi joulukorttia, kuten eilenkin.

Sen sijaan saimme rasiallisen sitruunatähtiä ja piparkakkuja sekä kaksi taatelikakkua. Tonttu Nelosen tuoja toi mukanaan 10 kg puikulaperunoita, joten voimme herkutella. Tonttu Nelonen taas toi mukanaan valtavan kasan teetä. Aavikkokermaa, Itämeren helmeä, Kultaista samovaaria, Japanin Senchaa, Karibian aurinkoa, Hillapilveä ja paria muuta lajiketta. Nam! Naapurilta saimme viikonloppuna hedelmäkakun.

Vuokranantajalta puolestaan saimme eilen kassillisen herkkuja: riisiryynipaketin, kuivattuja hedelmiä, vuosikertaglögiä, piparkakkuja, ison suklaarasian ja kynttilän. Kaikki myös lahjoja, jotka "häviävät" käytön jälkeen. Joko syötyinä, juotuina tai savuna ilmaan. :)

Viikonlopuksi pakkanen kiristyy. Ei ole pelkoa mustasta joulusta.

Tänään haimme katajanoksia ja yhden kuusenoksan maljakkoon. Nyt pitää vain koristella ne. Kun vain muistaisi, mihin laitoin ne lasilinnut.....

Tonttuovenkin laitoin entiselle paikalleen keittiön takaseinustalle. Jos ehdin, kudon ainaoikein-neuleella oven eteen lumikentän.

Olisi hyvä sää tehdä jäälyhtyjä ja -koristeita. Löysin kaapista kaksi matalareunaista ja pitkää foliovuokaa. Niihin voisi laittaa oksia, kukkia tai joulukoristeita (keitettyyn) veteen ja jäädyttää. Ehkä kokeilen tiputtaa veteen pisaroita eri värisillä karamelli- tai vesiväreillä, jos saisi lasimosaiikkia.

Mutta nyt on pakko alkaa askarrella niitä joulukortteja, jotka toimitan suoraan käteen tai vien itse postilaatikkoon.

Joululauluja laulellen

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

95450