pihlajanmarjaenkeli.jpg

Keittiö on alkanut muuttua vaaleanpunaiseksi joulun jälkeen. Poissa kaikki muu joulusta muistuttava, paitsi kortit ovessa, hyasintit ja amaryllikset. Juuri tänä aamuna vaihdoin jouluiset lautasliinat kotelosta kaappiin ja laitoin unikot tilalle. Kun ei satu vielä olemaan vaaleanpunaisia. Täytyy lisätä ensi viikon ostoslistaan. :)

Kahdessa hyasintissa on vielä kukkavana (sinisessä jo kolmas), mutta siirsin ne viileään ja ostin siihen kullanväriseen pitkulaiseen astiaan kolme eriväristä esikkoa silmäniloksi. Aavistus keväästä....

Eilen sai polttaa kynttilöitä oikein urakalla, kun sähköt olivat kolmasti poikki. Tosin led-kynttilät ja -lyhty antoivat enemmän valoa. Meillä on yksi kaasulyhdyn näköinen ledvalo, joka syttyy ja sammuu puhaltamalla. Se ladataan, meillä, kerran tai kaksi vuodessa tietokoneen kautta. Valo on tosikirkas, jos sen laittaa täysille. Mutta koska tykkäämme hämärästä, harvoin ihan kirkasta tarvitsemmekaan. Keittiö tuoksuu nytkin, kun poltan -50% ostamaani kynttilää, jossa on jouluinen lasi. Toisen jo sain poltettua loppuun, sen piparkakun tuoksuisen.

Näillä pakkasilla ja sähkökatkojen aikaan on ollut todella kiitollinen takasta ja puuhellasta.

Ulkona valokuuset palavat yhä. Suurin niistä on ajastimella, muut sammuvat käsipelillä vetämällä töpseli irti seinästä. Joka päivä ajastimeen saa lisätä 15 minuuttia, sillä kevät lähenee uhkaavasti.

Ai niin, meinasi tärkein unohtua; Jouluradio soi aamusta yöhön eli kun herään, laitan sen soimaan ja sammutan vasta nukkumaan mennessäni. Nyt levyjä on vähän vaihdettu. Ans kattoo, soivatko tänä vuonna talvilaulut.

Eilen hain myös tilaamani paketin Matkahuollosta. Kun halvalla saa näin joulun mentyä, tilasin joulupusseja, tulevia joululahjoja ja sen semmoista.

Tämän kuun budjetti onkin nyt käytetty, kun tilasin myös uudet näyttöpäätetyöskentelylasit. En ymmärrä, miksi jotkut maksavat mansikoita laseistaan, kun ilman välikäsiä saa ne halvemmallakin. Mutta ehkä se on hienoa käydä merkkiliikkeessä... Itse säästän ja ostan sitten säästämilläni rahoilla vaikka joulucd:eitä. :)

antaa%20sataa%20vaan.jpg

Mutta nyt lähden ihmettelemään talven lumista valtakuntaa.

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

95817