p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4istipu%20ja%20j%C3%

Pääsiäinen. Aika kuluu kuin siivillä.

Tällä välin perhosamarylliskin on kukkinut ja nyt isonarsissit loistavat kuin auringot portailla. Lumi sulaa silmissä. Pulmuset, peipposet ja joutsenet ovat näkyneet, joskin pulmusia on normaalia vähemmän ja niitä vaivaa varmaan joku tauti. Yksi oli niin erikoisen näköinen tullessaan ja toinen kuoli lennossa ja putosi pihalle.

Peipposia on paljon ja laulukonsertti sen mukainen. On viherpeippoja, varpusia, pikkuvarpusia, punatulkkuja ja taviokuurnia monenlaisten tinttien lisäksi. Metso pullistelee maantien varressa, riekkoja on "teurastettu" tienposkiin. En tiedä, mikä lintu niitä nyt pyytää, sillä en ole nähnyt haukkoja, pöllöjä tai kotkia vähään aikaan. Laulujoutsenkin kävi viime viikolla kaartelemassa ja etsimässä sulakohtia.

Lunta oli talvella normaalia vähemmän ja nyt kevät on edennyt lujaa vauhtia. Enpä ole ennen tainnut huhtikuussa päästä täällä pyöräilemään. Kevät on aikaisessa, todellakin.

Viikko sitten aloimme istua kuistilla auringossa ja poltin käsivarret, jalat ja dekolteen. Vaikka olin silloin vain neljä tuntia ulkona lukemassa ja kutomassa. Tällä viikolla tulee kuulema jo kesäisiä lämpölukemia, joten loppuviikolla pääsee varmaan mökillekin ilman apuvälineitä.

Nokkosperhosia on myös lennellyt aika paljon.

Olemme odottaneet luvattuja vesisateita, jotta saisimme ilmaisen autonpesun, mutta ei ole kuin kaksi kertaa ripotellut vettä ihan pikkuriikkisen. Eli autonpesu on edessä tänään tai huomenna.

Viime viikolla ostimme ananaksen. Eilen se oli kypsä ja valmis paloiteltavaksi. Otin lehtiruusukkeen talteen ja laitoin sen maljakkoon. Ehkä saan siitä uuden viherkasvin.

Paprikat eivät näytä kasvamisen merkkejä, mutta niinhän ne kuulema ovatkin hitaita.

Kelloköynnöksen (Alba, tuoksuva, monivuotinen) kymmenestä siemenestä iti vain yksi, joten laitoin kuusi lisää ja niistä kaksi on itänyt ja kasvaa hyvää vauhtia. Kolme minulle riittääkin isoon altakasteluruukkuun. Kun kuisti on suojattu, siellä niillä on hyvä kasvaa ja kukkia tuoksuvin kukin loppukesästä.

Pian lumien sulettua lumikellot ja kevätesikot alkavat kurkistella maasta. Siitä se luonnon herääminen alkaa ja minä saan katsella isoon kukkalaatikkoomme ja odottaa, mikä kukkii ekana. Varmaan krookus. Mökillä on sinivuokkoja, joten ne kukkivat siellä ekana.

En unohda joulua, vieläkään. Jouluradio soi aamusta iltaan taustalla. Juuri nyt Kelly Clarkson pyytää, että ole kiltti ja tule kotiin jouluksi. Lisäksi pyrin tekemään yhden joululahjan valmiiksi joka toinen viikko.

Ei muuten soinut yhtäkään talvi- tai pääsiäislaulua Jouluradion kanavalla, vaikka niin luvattiin!

Viikon päästä on jo vappu ja kuukausi vaihtuu, taas. Miten tässä pysyy ajan perässä, kun se kiitää niin nopsaan?

No, lähden tästä taas pyöräilemään ja keräämään pulloja pois tienposkista siinä samalla.

Nautitaan pääsiäisen viime hetkistä mämmin ja suklaamunien kera!

Aurinkoista päivää!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

96066