On ollut oikea kesä, kun on paistanut ja satanut vuorotellen, eikä ole montaa hellepäivää (onneksi) ollut. Luvassa on pitkä ja lämmin syksy, jos ennustuksiin on uskominen.

DSC00073.jpg

Nyt ovat menossa elokuun pimeät, lämpimät illat ja yöt. Sisälle olen jo aikoja sitten laittanut ekat valot ikkunoihin.  Kaksi sydäntä ja väriä vaihtavan valoketjun lasipalloon amppeliin sekä otin myös kirkon ikkunalaudalle. Valobambi on eteisen lattialla antamassa öisin valoa.

DSC00074.jpg

Ulos en ole laittanut mitään, sillä toivomme pääsevämme muuttamaan muualle. Ja valokuuset ovat nyt kukkakuusia, kun jokaisessa on krasseja. Kovin huonosti ne vain tänä vuonna kasvoivat. Vasta nyt alkavat köynnösoksat kiivetä ylöspäin. Mutta kukkia on paljon. Niissä, joita ötökät eivät syöneet pitsimäisiksi.

DSC00126.jpg

Viikolla näin tämän pakkauksen eräässä kesäkahvilassa ja pakkohan se oli ostaa. ;) Ensi kuun lopulla otamme muutoinkin jouluastiaston käyttöön. Meillä on kaksi tämän sarjan kaakaomukia, joten tämä pääsee piakkoin pöydällemme. Tosin emme aio käyttää kermakkoa normaalisti, vaan siitä tulee ainakin ensin hienosokeriastia ja kannen alle pääsevät harvemmin käytetyt palasokerit.

Jouluradio soi taustalla. Tonttuparaatia laulavat Brita, Laila ja Vieno. Kuun vaihteessa soitin taas jostain syystä pysähtyy viikoksi tai kahdeksi, mutta muutoin se soi meillä aina.

Keittiönpöydällä palaa kaksi kynttilää. Jätin ne palamaan aamupalan jälkeenkin, että saan tuoksukynttilälasin loppuun, tyhjäksi, pestyksi ja uusiokäyttöön ja pöytäkynttilän reuna tasoittuu.

Muutama kesäkuukausi meni pelkästään lukien tai kutoen, sillä sain pari kassillista kirjoja ja niitä oli "pakko" lukea. Välillä istuin pihapaviljongissa verhojen takana suojassa auringolta ja paarmoilta, luin, kudoin tai nukuin kesäluonnon ääniä kuunnellen. Mutta kyllä on ihanaa, kun syksy saapuu ja ilmat viilenevät. Kesä ei ole minua varten.

Joten jäädään odottamaan ensimmäisiä kuura-aamuja. :)

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

96256