04.12.2014%20015.jpg?1417725623

Eilen Kittilän Sirkan kylän ympyrään tuotiin kuusi ja aamulla siihen syttyivät valot.

Alaskassa on alettu valmistella piparikylää. Timelapsesta näkee alustan rakentamisen.

Viikonloppuna katselin Pajakylän jouluavajaisia, mutta ei siellä kyllä aukio pullistellut väestä, kuten maakuntalehti väitti. Hyvä jos neljäsosa oli täynnä. Mutta kun joka vuosi on sama ohjelma, kuka sitä viitsii tulla katsomaan ja kuuntelemaan. Olisi jo syytä muuttaa ohjelmarunkoa. Sama ohjelma, samat vitsit, samat laulut, samat tontut, samat lumiukot, sama formaatti.... Onneksi vain yhdellä esiintyjällä oli peikkokorvat. Suomalaisilla tontuilla ei ole peikkojen isoja suippokorvia!

Tänään laitoin jouluiset tabletit keittiönpöydälle. Kuuntelin samalla joululauluja cd:ltä. Rakkaimmat Wanhanajan joululaulut.  <-- Tuosta näette, mitä lauluja siinä on. Tuota kaksois-cd:tä saa ihan tavallisista marketeista alle kympillä.

Lakkasin kuuntelemasta Jouluradiota. Minua niin kyllästyttää kuunnella näiden nykypoppareiden yrittävän laulaa vanhoja joululauluja. Monet ovat tehneet ihan omia laulujaan, kuten Katri Helena Joulumaan, Petri Laaksonen Tulkoon joulun, Meiju Suvas Joulun tunnelman, Nylon Beat Mustan joulun, Antti Tuisku Lämmin lumi peittää maan ym. Mikseivät kaikki tee ihan uusia, omia joululauluja ja laula niitä? Miksi pitää sovittaa vanhat kunnon joululaulut uusiksi? Ja sitten virret. Enkeli taivaan on laulettu uusiksi, Hoosianna tehdään uusiksi joka vuosi. Yhtenä vuonna kuuntelin Jouluradiota ja kun Kaihon Karavaani alkoi soittaa uudistettua Hoosiannaa, Tonttu tuli kummissaan kysymään, alkaako Murha Paratiisissa tähän aikaan.

Spotifysta ja Youtubesta voi kuunnella itseä miellyttävää musiikkia, mutta olen nyt käymässä läpi omia joululevyjäni ja -kasettejani. Niissä voin painaa pausea, jos tarvitsen taukoa, ja sitten jatkaa, kun haluan.

Mutta nyt jatkan pyykin käsittelyä.

Pakastuvaa iltaa!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

96403