DSC00004%20%282%29.jpg

Eteisessä on vastassa Jaana-tonttu. Sen ohi ei pääse huomaamatta.

DSC00005.jpg

Tiistaina koristelin kuusen ja laitoin siihen viime jouluna tilaamani kaukosäädinkynttilät. Vaan eipä se kaukosäädin enää toimi, joten kynttilät saavat olla kuusessa, kunnes patterit loppuvat. Sitten ne vaihdetaan. Olisin halunnut laittaa liekit lepattamaan ja sammuttaa ne päiväksi, mutta ei kun ei. Uudet on tilattu ja nuo joutuvat jonnekin ulos häpeämään. ;) Tosin noita on 16 kpl ja uusia vain 10. Mutta jos oikein hyvin käy, nuo tottelevat uutta kaukosäädintä..... *toivoo*

Taustalla ovensuussa näkyvät viisi pikkukuusta, jotka koristelin ulos kuistille laitettaviksi. Täytyy vain odottaa lauhempia säitä, että kukkalaatikoihin saa kaivettua kuopat kuusille, kuuman veden avulla.

DSC00010.jpg

Keskiviikkona kävin K-marketissa ja ostin prinzettian. Se oli kyllä jo kuoleman kielissä ja kaikki lehdet pakkauksen sisällä kellertäviä. Sanoinkin kassalle, että tämä taitaa kuolla heti, kun lehdetkin ovat niin surkeita. Hän katsoi sinne sisään ja antoi jopa 30% alennusta. No, yritän pitää sitä hengissä keittiönpöydällä. Olen aina ihmetellyt, kun sanotaan, etteivät viherkasvit ja kukat saa olla tekemisissä hedelmien kanssa, että miksi ne ovat kaupoissa aina niiden vieressä??!! Käärin tuon hopeapaperiin, jottei lehtien putoaminen ja puuttuminen niin näkyisi.

Samalla reissulla kävin hakemassa Matkahuollosta kukkapaketin. Muut kukat ja sipulit tulivat jo syyskuun alussa, mutta joulukaktustrio laitettiin tulemaan keskellä pakkasia. Pahaa pelkäsin, että saan pelkkiä paleltuneita varsia/lehtiä, mutta näyttää tuo vielä ihan oikealta kukalta tuossa katossa amppelissa roikkuessaan. Pidetään peukkuja, että se ei kärsinyt liikaa kylmästä ja suostuu jossain vaiheessa kasvamaan ja kukkimaan.

DSC00011.jpg

Liesituulettimen päällä on jouluperhe.

DSC00013.jpg

Jari-tonttu kavereineen valvoo pyyheliinatelineen ylähyllyllä.

En ole vielä pessyt keittiökaappien ovia, joten kultaenkelit eivät ole vielä paikoillaan. Onneksi säästin viime vuoden paperiset adventtikalenterit, koska emme saa postissa maakuntalehden kalenteria, kun postilaiset päättivät alkaa lakkoon ja siten päästä kilometritehtaalle lakkonsa jälkeen. Ei tunnu olevan järjenhiventä siinä touhussa. Ja koska ei tule uusia joulukorttejakaan keittiönoveen laitettavaksi, laitan vanhoja. :) Me onneksi voimme lähettää joulupostimme ulkomaille KalleKustaanmaan postin kautta. Suomalaiset olkoot ilman.... ;)

Tänä vuonna en tee tänne joulukalenteria, kun ei sitä kukaan lukisikaan. Mitä sitä turhaan tuntitolkulla haaskaisi siihen aikaansa, kun voi tehdä vaikka käsitöitä sen aikaa! Eikä kannata laittaa mitään kisaakaan, kun kukaan ei vastaa. Joten vietetään joutilasta aikaa.

Pitää varmaan alkaa vierailla kirjastossakin, että saa uutta lukemista. Jos siis maltan käsitöiltäni...

Katselin yhtenä päivänä Jyskin joululehteä netissä, mutta ei ole minua varten. Jokaisen tuotteen kohdalla olisi pitänyt klikkailla sinne tänne, että olisi edes hinnan nähnyt. Kyllä minä tykkään enemmän paperilehdestä, jossa tiedot ovat heti näkyvillä ja jota voi selailla silloin, kun haluaa. Ei silti, en aio ostaa uusia koristeita. Viime joulun jälkeen heitin kaikki rikkinäiset koristeet pois ja kyllä niitä silti jäi yli oman tarpeen.

Meillä ei myöskään polteta eläviä kynttilöitä muualla kuin ulkona, ellei se ole lahjaksi saatu tai tuoksukynttilä. Kummasti sitä vain vahattua led-kynttilääkin varoo vanhasta muistista, kun aamupuuron aikaan kurkottelee toiselle puolelle pöytää ottaakseen sokeriastian. Itseäkin huvittaa, miten syvälle muistiin se kynttilöiden varominen on mennyt. Sitä kiertää ihan automaattisesti, etteivät hihat pala. :)

Mutta nyt jatkan taas joulun hyshys-juttuja ja kuuntelen Klassista joulua.

Lumisateista iltaa!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

96389