Illalla olin niin väsynyt, että menin jo kymmeneltä nukkumaan. Jäi perinteinen yökävely hautausmaalla suorittamatta, mutta tuskin olisin jaksanut/pystynyt niin pitkälle kävelemäänkään. Aamulla heräsin kahdeksalta.

Tonttu jo joi aamukahviaan keittiön pöydän ääressä. Sytytin tulet hellanpesään ja hopeakynttilät palamaan takorautakruunuun. Ja eikös yksi kynttilöistä päättänyt alkaa vuotamaan suoraan siskon tekemiin Wilhelmiina-kekseihin, jotka olivat rasiassa pöydällä! :)

Söin eilistä riisipuuroa sekahedelmäsopan kanssa ja keitin sitten toisille neljänviljanpuuroa. Toinen söi kanssani samaa soppaa, toinen otti mustikkasoppaa. Kuuntelimme Radio Ykkäsen ohjelmia, mutta ennen puoltapäivää alkoi jo väsyttää ja menimme päiväunille. Hupsis, taisi 1,5 tuntia kulua ihan huomaamatta. Näin jopa unia.

Sitten olikin aika lisätä hönkää puuhellaan ja laittaa perunat ja porkkanat kiehumaan ja käristää poronlihalastuja kattilaan hautumaan. Kun käristys oli valmis, eikun syömään.

Nyt on koneellinen pyykkiä pesty, kuivausrumpu laulaa ja pesin äsken keittiön lattian. Luin myös yhden kirjan loppuun ja nyt suunnittelen kolmannen säärystinparin aloittamista.

DSC00008.jpg

Joulupukki oli päättänyt, että kuuhullu tarvitsee jokapäiväisen annoksen täysikuuta ja vieressäni tässä pöydällä on nyt lamppu, joka luo salaperäistä valoaan näppäimistölle. Joulupukki tietää, etten tykkää kirkkaista valoista. Tai sitten tämä on siedätyshoitoa kuuhulluuteen. ;) Sanoinkin, että tuo olisi täydellinen tunnelmanluoja, mikäli puussa istuva lintu laulaisi mustarastaan tai satakielen äänin.

Teejoulukalenterin viimeisistä luukuista tuli teepallo, joka avautui kupissa. Minusta se ei näyttänyt ruusukkeelta, vaan hämähäkiltä.... eikä makukaan ollut kummoinen. Paras oli Aavikkokerma.

Mutta nyt valmistaudun kuuntelemaan klo 18 Kauneimmat joululaulut ja seitsemän uutisten jälkeen YL:n joulukonserttia. Radio Ykköseltä siis.

Musikaalista jouluiltaa!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

97449