Kaapissani on ollut jo yli 10 vuotta eräs kakkuvuoka, jota olen käyttänyt vain pari kertaa. Alunperin oli tarkoitus laittaa se joululahjaksi eräälle tutulle, mutta se jäi antamatta jostain syystä. Niinpä kaivoin sen eilen esille ja vääntelin, kääntelin sitä ja mietin, mitä muuta sillä voisi tehdä. Ja siitä se ajatus sitten lähti!

DSC00001.jpg

Laitoin kannun pohjalle vihreää karamellivärijauhetta ja kylmää vettä päälle. Kaadoin sen vuokaan ja vein ulos liuskekivilaatan päälle. Se kivi näet pysyy kylmänä, vaikka sää lauhtuisi. Vähän hämärä kuva, mutta otin sen saunasta tullessani puolipimeässä.

Äsken toin jääkuusen sisälle, laitoin tiskialtaaseen vähän kuumaa vettä, laitoin vuoan siihen vähäksi aikaa, jotta kuusi irtosi ja vein sen ulos.

DSC00015.jpg

Adventin kunniaksi ulkona kaivonkannella palava lyhty sai ensimmäisen kuusen aitaansa, joka sitä tulee ympäröimään. Koska väri on mennyt vuoan pohjalle, kuusi näyttää siltä kuin sillä olisi lunta oksilla. :)

Laitoin jo seuraavan kuusen jäätymään, joskin se voi olla hidasta, kun mittarissa on vain -2,7ºC. Ja nyt väriksi tuli keltainen. Aion käyttää kaikki neljä värijauhepurkkia loppuun. Sitten voin ottaa siniset tipat käyttöön. Katsotaan, miten nopeasti saan kuusiaidan tehtyä. Ja jos oikein innostun, niitä voi tulla muuallekin pihalle tai vaikka postilaatikon alle.

Eikös lapsi ole terve, kun se leikkii?

miettii

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

96741