Joululahjojen tekemisen lomassa olen siivoillut vierashuonetta Tonttu Nelosta varten. Vein osan kukista viileämpään khh:seen. Pääsee kelloköynnös Albakin ansaitulle talvilevolle. Se kun on vain kiipeillyt kehikossaan siitä asti, kun toin sen syyskuun alussa sisälle.

Kun vanhan sivustavedettävän kansi tyhjeni sen myötä, siitä se ajatus sitten lähti. Laitoin sängyn kannelle joululiinan, sen päälle kirjoja ja kynttelikön, jotta kukat saavat valoa. Ja voimistaakseni valon vaikutusta näin Lucianpäivänä, siirsin ison peilin sängyn taakse, jotta valo heijastuu peilistäkin. Nostin kaksikerroksisen kukkatason myös sängylle ja laitoin joulukoristeita.

DSC00004.jpg

Koska keittiössä oli se tekemäni huurreoksa, laitoin kukkimaan alkavan hyasintin punaiseen koriin ja koristelin sen vähän sillä ja tällä, mitä koristesäkistä löytyi. Siinä säkissä on irtokukkia, kransseja, rusetteja, kaikenlaisia koristeita vuoden jokaiseen juhlaan.

Tonttutalossa on sisällä "eläväliekkinen" led-kynttilä, joskaan se ei kuvaa otettaessa ollut palamassa. Kyllä siitä huoneesta jouluinen tulee, kunhan laitan jonkun joulutaulun seinälle, tonttuja ja enkeleitä joka puolelle.

Katselin äsken Lucian kruunaamisen ja aion katsella vielä Ruotsin TV:n aamulähetyksen uusinnan illemmalla.

Mutta nyt jatkan joulupuuhasteluja. Täysikuu valvottaa kuitenkin aamuneljään, kuten parina viime yönä, joten on aikaa tehdä vaikka mitä.

Valoisaa Lucia-iltaa!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

97012