Hain pakastimesta marjoja sulamaan aamun puurohetkeä varten ja katselin sisään vähän sillä silmällä, että mitä vielä. Tarttee sulattaa se kaappi jonain paukkupakkaspäivänä... No, silmiin osui kilo voitaikinaa ja siitä se ajatus sitten lähti.

Vaikka kello oli yli puolenyön, tiesin valvovani pitkään, joten mikäpä siinä. Appelsiinimarmeladi esiin ja sitten sitä väkerrettiin enkeleitä. :)

DSC00001.jpg

Kun ne oli voideltu, oli aika laittaa eka pellillinen uuniin. Jännityksellä odotin, monenko hihat aukenevat.

Paistoin 2,5 pellillistä enkeleitä ja pellillisen kierrepullia.

DSC00002.jpg

Lopulta vain viisi enkeliä ei selvinnyt ankarista laatuvaatimuksistani, joten ne laitoin eri lautaselle ja Tonttu saa syödä ne, samoin kuin kierrepullat, vaikka kaikki. Suurimman osan enkeleistä pakastan joulua varten. Muuten ne tulevat heti syödyiksi. Vielä pitää joku päivä paistaa Tonttu Neloselle lihapasteijoita ja itselleni munapasteijoita jouluksi.

Mietin kyllä täytekakkupohjankin tekemistä, mutta kun joutuisin syömään suurimman osan yksin, päätin tänä vuonna olla tekemättä sitä lainkaan. Mietin kyllä sitäkin, jos ottaisin pohjasta vain kolmanneksen kermakakuksi tai vaikka vain neljänneksen, mutta ei se olisi kaunista. En ole vieläkään löytänyt täytekakkuvuokaa, joka olisi kahden hengen kakulle sopiva. Kaupassa on vain pieniä irtopohjavuokia, enkä sellaista halua.

Vaan taidanpa toistaa viiden vuoden takaisen jutun ja laitan kahteen joulutorttuun kynttilät ja siinähän se sopiva kakku onkin. ;)

22.12.-23.12.2014%20035.jpg

Kuutonen on jo valmiina, vain vitonen pitää muistaa ostaa ensi viikolla, kun käymme kaupassa.

Postitettavat joulumuistettavat ovat valmiita, nyt alan tehdä loppuun niitä seitsemää, jotka ojennan kädestä käteen. Loput ovat "omalle väelle", joten ne voi antaa vaikka pukin pulkasta pudonneina pitkin jouluaikaa, ellen ehdi saada niitä valmiiksi.

Viime yönä meni melkein neljään asti, joten taidanpa nytkin siihen asti valvoa joululauluja kuunnellen, kunnes väsy iskee ja saan mennä nukkumaan. Maanantaita vasten yöllä pitäisi sitten helpottaa tämä kuunulvominen ja valvominen.

Touhukasta yötä Teillekin toivottaa kuuhullu

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

97022