Kun aamulla tarkastelin jääkaappia, että jäikö eilen jotain ostamatta, huomasin punajuuripurkin olevan melkein lopussa. Kalastin haarukalla viimeiset palaset suuhuni ja siirsin lasipurkin tiskipöydälle. Mutta sitä katsoessani mietin sen kauniinväristä lientä. Ja siitä se ajatus sitten lähti!

En ollut ollenkaan varma, jäätyisikö etikkainen liemi, mutta päätin yrittää. Kaadoin purkin liemestä puolet kannuun, lisäsin vettä ja niin se sekottui. Vein kuusivuuan kuistille ja lisäsin vettä, kunnes se oli täynnä. Aamulla oli vielä ihan pikkupakkanen, mutta nyt mittarissa on jo -22ºC. Kävin katsomassa kuusta ja yllätykseni oli suuri, kun se oli jo jäätynyt!  Niinpä vein sen kaivonkannen seuraavaan kuusiriviin odottamaan aattoa, jolloin siirrän niitä muuallekin.

DSC00002.jpg

Katsokaa nyt, kuinka kaunis ja tasainen väri punajuuriliemestä tuli! Harmi, että sitä riitti vain kahteen kuuseen.

DSC00001.jpg

Ja tässä palaa eilisen omatekoinen ulkotuli.

Tultuani tämänpäiväiseltä ajoreissulta olin niin väsynyt, että piti mennä nukkumaan, kun ensin olin ruokkinut tonttuni. Nyt jaksaa taas illan puuhailla pitkälle yöhön.

Yritin kuunnella Radio Suomea, mutta hyvä jos joka kuudes on joululaulu. Mikä YLEä vaivaa? Mikseivät toimittajat saa itse valita musiikkia, jota soittavat? Niin oli silloin, kun itse olin toimittajana eräässä radiossa.  Ennen sentään viikkoa ennen aattoa kaikki musiikki oli jouluista, mutta nyt soitetaan listamusiikkia niin, että sama kappale soi viisi, kuusi kertaa päivässä. Tuollaiseen musiikkipolitiikkaanko meidän verorahojamme käytetään, että joku musiikkipäällikkö saa muokattua kuukauden listaa soitattamalla samoja pop-biisejä päivästä päivään? Jos yli 11,5 kk vuodessa sitä soitetaan, onko liikaa vaadittu että edes viikon saisi kuunnella joulukuussa joulumusiikkia? No, onneksi on nettiradiot, youtube, spotify ja omat levyt.

Mutta joulupuuhiin lähtee nyt

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

97184