Eilen katselin pöytäämme, jolla ei ole yhtään leikkokukkaa, kun viimeisen kimpun jämät syötin pihalla juokseville pupuille, kun bambeja ei ole aikoihin näkynyt. Vaihdoin jouluiset lautas- ja ruokaliinat koteloonsa ja siitä se ajatus sitten lähti!

DSC00003.jpg

Minulla ei nyt sattunut olemaan yhtään punaista ruokaliinaa, joten otin noita kirjavia, kaksinkertaisia kahviliinoja, taitoin ne kolmeen osaan. Kesällä säästin kaikki puutarhakukkien mukana tulleet puutikut, sillä tiesin tarvitsevani niitä myöhemmin.

DSC00004.jpg

Sitten mukaan kuvioon astuivat harkkosakset, ohut metallilanka ja korupihdit. Leikkasin lautasliinojen kolmet suikaleet harkkosaksilla ylt´ympäriinsä ja irrotin ne kaksi kerrosta toisistaan.

DSC00005.jpg

Laitoin neljä kerrosta suikaleita päällekkäin, valkoinen, punainen, valkoinen ja punainen, ja aloin tehdä niistä noin sentin levyistä haitaria.

DSC00007.jpg

Taitoin haitarin keskeltä....

DSC00008.jpg

..ja sidoin sen ohuella rautalangalla (20 cm pitkällä) keskeltä. Sitten irrotin varovasti kaikki neljä kerrosta vetämällä  niitä erilleen sivulle päin. Jos joku repeää, ei haittaa. Sen voi harkkosaksilla korjata, ettei se törrötä kukasta.

DSC00013.jpg

Tällaisia tuli kahdesta kahviliinasta. Isosta, kolmikerroksisesta ruokaliinasta olisi tullut isompi ja muhkeampi neilikka, mutta kun ei nyt ollut niitä sopivan jouluvärisinä. Niitä laitettaisiin kuusi kerrosta päällekkäin, kun ne ovat ohuempia. Minusta näistä tuli ihan nättejä terttuneilikoita. :)

DSC00009.jpg

Sitten piti miettiä noita tikkuja varsiksi. Puunvärisinä ne olisivat häirinneet silmää. En viitsinyt niitä maalatakaan. Sitten muistin, että kesällä otin erään kukkakimpun muovin sisällä olleen kuitukankaan talteen. Niitä on keväältä keltaisena ja syksyltä oranssinvärisenä.

DSC00010.jpg

Leikkasin niiistä viiden sentin levyisiä suikaleita.

DSC00011.jpg

Asetin tikun kuitukankaalle, levitin sen päälle liimaa ja aloin kääriä kangasta tikun ympärille. Täytyi pitää sen verran kiirettä, ettei liima tarttunut tikkuineen alla olevaan lehteen, joka oli pöydän suojana. :)) Kun olin etureunan saanut paikoilleen sormin, laitoin vielä takareunaan uuden liimaviivan ja pyöritin tikkua sormieni välissä yhäältä alas ja takaisin, että koko tikku oli kunnolla liimaisen kuitukankaan sisällä.

DSC00012.jpg

Leikkasin alhaalta ylimääräiset palat pois ja jätin ne lautasen päälle kuivumaan.

DSC00014.jpg

Kun varret olivat kuivuneet, kiinnitin kukat rautalangan loppuosalla tikkuihin.

DSC00004.jpg

Äsken sitten hain ulkoa männynoksan ja laitoin kukkani maljakkoon. Kelpaa meidän pöytäämme. :) Olisi se oksa voinut olla myös kuusesta tai katajasta, mutten viitsinyt lähteä kahlaamaan kinoksiin. Otin sen, mikä oli lähinnä ja kurkotteluetäisyydellä piha-alueen kolatusta alueesta. (Laiska mikä laiska.)

Että tällaista tänään.

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

96758