punakultapallokranssi.jpg

Kun loppiaisaamuna avasin radion alkaessamme syödä aamupuuroa, ihmettelimme silmät suurina, kun ei tullutkaan Muistojen bulevardi, vaan alkoivat joululaulut soida. No, sehän olikin Joululaulut vielä kerran. :)

Kun viimeinen kynttilä kuusesta sammui, keräsin ne pois ja Tonttu poisti loppuunkäytetyt paristot. Poistin myös latvatähden, jonka valo oli kyllä jo niin heikko, että on hankittava uusi valaiseva tähti ensi jouluksi. Ovat kai käyttötunnit kuluneet loppuun.

Pitkin viikkoa olen poistanut koristeen sieltä toisen täältä. Toissapäivänä keräsin kävyt, kellot ja kulkuset sekä nauhat pois kuusesta. Eilen laitoin lasilinnut laatikkoonsa ja hain pikkukuuset pois kuistilta. Sen isoimman jätin ja siihen laitoin viikolla ajastimen kanssa toimimaan värivalosarjan. Ettei olisi niin pimeää mennä ulos lakaisemaan portaita aina uudestaan satavasta lumesta.

Mutta vielä siis kuusi seisoo paikoillaan koristeinaan noin 150 erikokoista punaista ja kultaista palloa. Ehkä huomenna raskimme sen purkaa kokonaan ja viedä vintille.

Oli muuten erilainen jouluaika, sillä en pidentänyt pöytää ja koonnut isoa palapeliä tänä jouluna. Ehkä kevään tullen teen sen. On vieläkin hankkimatta palapelimatto... Haluaisin unikkokimppupalapelin koota. Pitänee etsiä nettikaupoista sopiva palapeli. Tämä voisi olla kiva. Tai tämä. Olipas vaikeaa löytää haluamiaan malleja. Kummallisia palapelejä löytyi. Haaleita, 3D, kuvia elokuvista, mainoksista, omituisia taidekuvia jne. Ja kuka haluaisi kuvan, jossa on sata postimerkkiä tai muuta pikkupiiperrystä? Itse teen vain sellaisia, joista voin tehdä taulun seinälleni. Enkä ymmärrä, kuka kokoaisi pöydälleen tai hyllylleen pölyttymään jonkun moniulotteisen sillan, tornin, karttapallon tjms. No, meitä on moneksi. Ehkä jotkut kokoavat vain kokoamisen ilosta ja sitten rikkovat koko palapelin. Itse teen vain kerran ja liimaan tarrapaperilla tauluksi seinälle.

Jos oikein muistan, minulla on vielä yksi kukkakimppupalapeli kokoamatta. Ostin sen aikoinaan (ennen muuttoa) Hml:n Tiiriössä olevasta "sekatavarakaupasta", jonka nimeäkään en enää muista. :)

Ulkona sataa taas lunta eilisten vajaan 10 sentin päälle. Tonttu meni kolaushommiin linkomiestä odotellessa.

Kuuntelenpas joululauluja jouluaatolta vielä kerran. :)

Lumisateista päivää!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

97583