Onneksi ei eilen ollut mitään menoa minnekään, sillä lunta tuli taivaan täydeltä, vaakasuoraan, pöllyten, tuiskuten.

tuisku3.jpg

Tontun ottama kuva.

Kauniit olivat nuo lumiverhot ikkunoissa. Ne peittivät melkein kaikki ikkunamme. Parin tunnin päästä ne alkoivat vieriä alas pitkin ikkunan pintaa ja näki taas ulos.

Tänä aamuna taivaanranta on ihan punainen. Pakkaspäivä. Tiistaina ja keskiviikkona tulee taas lunta niin paljon, etten uskalla edes sanoa ääneen, paljonko lupaavat! Ja torstaina näemme auringon pitkästä aikaa, kun kaamos viikolla päättyy.

Joulukuusen kynttilät alkavat sammua yksi toisensa jälkeen. Kun ne on poltettu loppuun, poistetaan paristot ja laitetaan tyhjät kuoret odottamaan ensi marraskuuta, jolloin kuusi taas koristellaan joulua odottamaan.

Olen tässä miettinyt, että mikä joulussa on parasta. Kyllä se on se odottaminen ja valmistautuminen. Kun koristaa kuusen ja kodin ja joulu tulee lähemmäs ja lähemmäs. Viimeisenä tulevat tuoksut. Varsinkin hyasintin. Se on joulun tuoksu. Ennen siihen liittyi myös Radio Suomen kuuntelu ja se, kun joulukuun ekalla viikolla joka neljäs laulu oli jouluinen, sitten joka kolmas, joka toinen ja vihdoin viikkoa ennen joulua kaikki musiikki oli jouluista. Niin ei ole enää. Ei ole ollut vuosiin. Mistä lie johtuu. Toiset väittävät, että joululauluja kuulee liikaa jo muutoinkin, ettei niitä tarvi radiossa soittaa. Mutta missä niitä kuulee? Kaikki eivät asu Kehä Kolmosen sisäpuolella ja kuluta aikaansa istumalla kahviloissa eri kauppakeskuksissa, joissa tingeltangelit soivat. Se mitään joulumusiikia ole.... Kenellä olisi aikaa ja mahdollisuuksia viettää päivänsä kaupoissa kulkemalla ja kahviloissa istumalla? Vain rikkailla tyhjäntoimittajilla. Me tavalliset maalla asuvat ihmiset käymme kaupoissa vain kerran viikossa tarpeen mukaan. Ei sinne jäädä "asumaan".

Että kyllä me tavalliset ihmiset tarvitsisimme niitä joululauluja kuultavaksi radiosta. Tosin sekään ei enää nykyään onnistu, koska radiossa soitetaan vain nykypoppareiden kammottavia versioita oikeista joululauluista! (Linkin väitteet eivät pidä alkuunkaan paikkaansa. Kyllä he soitattavat niitä hittibiisejä viisi kertaa päivässä saadakseen muokattua kuukauden listaa mieleisekseen!!!!! ) Hoosianna räpätään, Enkeli taivaan versioidaan uusiksi, Maa on niin kaunis on hidastettu versio, kaikki joululaulut ja virret pilataan. Onneksi olen hankkinut kattavan kokoelman LP-levyjä, C-kasetteja ja cd-levyjäkin, jotta voimme kuunnella niitä vanhoja hyviä joululauluja, vaikka radiossa ei soitettaisi yhden yhtäkään joululaulua! Ja joka joulu ostan ale-laareista lisää.

Eilen aloin kuunnella Accuradiosta sitä kanavaa, jossa soivat kuuntelijoiden 100 suosituinta laulua. En ole nyt itse niitä tähtiä ollenkaan antanut, kun vain kuuntelen taustalla. Ehkä pitäisi...

Kyllä on kauniinpunainen tuo taivaanranta! Menen nyt ihailemaan sitä vähäksi aikaa. Sitten pesen vierashuoneen ikkunat ja vaihdan verhot. Jäi eilen tekemättä, kun nukuin niin pitkään ja sitten se lumimyräkkä sotki suunitelmat. Ei olisi siinä hämäryydessä nähnyt mitään ja kun piti lämmittää kotia.

3viisastamiest%C3%A4.jpg

Mukavaa loppiaisaattoa!

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

97534