DSC00093.jpg

Nukkuessa tapahtuu kaikenlaista. Vuosilukukin vaihtuu. :) Menin nukkumaan ennen iltayhtätoista, heräsin neljältä, valvoin kuuteen, menin nukkumaan, heräsin yhdeksältä, menin nukkumaan puoliltapäivin ja heräsin äsken. Pitää kerätä voimia illan ajomatkaan. Yli 300 km on tiedossa.

Ja tietysti tulee taas lumimyräkkää. Kumma juttu, että aina kun olen ratissa joulun aikaan, on joko lumituiskua tai paukkupakkasta. No, tähän on jo tottunut.

Hyasintit tuoksuvat ikkunalaudalla. Siinä on vilpoisampaa, joten saa nauttia pidempään.

Vaihdoin juuri keittiönpöydältä joululiinan pois, jotta Tonttu Nelonen saa nähdä kivan pöllöliinamme. Hän kun tykkää niistä. Pöllöistä. Eilen keräsin ikkunoiden välistä valoketjut pois. Poltetaan nyt aidot ja led-kynttilät loppuun. Sanoinkin, että kun Tonttu Nelonen vie joulun pois lähtiessään, annan kuusenkynttilöiden palaa loppuun (siis paristojen niissä) ja riisun kuusen sitten, kun viimeinenkin valo sammuu. Viimeksi niissä luki, että 100 tuntia, mutta silti ne paloivat yli viikon.

Kuuntelen Accuradiosta kanavaa Old-fashioned Christmas. Sieltä tulee niitä vanhoja, kunnon englanninkielisiä joulukappaleita. Ja voi painaa ohitusnappulaa, jos jostain ei tykkää. Ja antaa tähtiä sen mukaan, mistä tykkää ja kun tarpeeksi moni tykkää, niitä suosikkeja soi useammin.

Pitääpä käydä kurkkaamassa, vieläkö Alaskan piparikylä on esillä ja vieläkö Gävlen pukki on polttamatta. ;) Molemmat näkyivät ehjinä.

Kun ei enää tilaa aikakauslehtiä, ei seinäkalentereitakaan tule pilvin pimein joka puolelta. Minulla on seinälläni lokakuussa ostamani Roosa nauhan taskullinen seinäkalenteri, apteekista sain pienen, joka viedään grillikotaan, sähköyhtiöltä tuli yksi, joka viedään mökkiin. Muistaakseni ostin syksyllä myös luontokuvallisen seinäkalenterin, mutta se taitaa olla jossain jemmassa. Sen laitan eteiseen.

Lisäksi tuunaan viime vuoden kalenterit seinätauluiksi. Tykkään noista, joissa kuvat ovat tekstittömiä, niitä kun voi sitten käyttää vuosikymmeniä kuvatauluina. Ne, joissa lukee kuukausi ja vuosi, peitän vuosiluvun jollain kauniilla tarralla ja sitten vaihdan kuvan näkyviin joka kuukausi. Tosin taidan tänä vuonna käyttää 2000-luvun alkupuolen tuunattuja kalenterikuvia ulkoeteisen, keittiön ja makkarin seinillä.

Mutta nyt täytyy alkaa valmistautua reissuun.

© 1347700811_img-641e5e7c0c093664f677b1976

97508