sunnuntai, 1. joulukuu 2013

Joulukalenteri 2013*

01.12.2013

Pieni punamekkoinen enkeli oli surullinen. Sen toinen siipi on pudonnut jonnekin, eikä se pääse lentämään. Niinpä se alkaa etsiä siipeä joka puolelta.

28.10.2013%20018-normal.jpg
Lintulaudan alla se tapaa punatulkun ja kysyy, josko se olisi nähnyt hänen siipeään.
Punatulkku ottaa enkelin selkäänsä ja yhdessä ne lentelevät läpi koko lähitienoon.
Valitettavasti siipeä ei näy missään.

28.10.2013%20012-normal.jpg

Ne kysyvät sitä tinteiltä, variksilta, tikalta, närhiltä ja varpusilta, mutta kukaan ei ole nähnyt pienen punamekkoisen enkelin siipeä.
Surullisena enkeli menee kotiinsa ja miettii, mistä voisi siipeä etsiä huomenna.

81805

 

02.12.2013

Punamekkoinen enkeli hyppää linja-auton kyytiin. Se aikoo mennä kysymään joulupukilta, jos sen tontut, jotka kulkevat joka puolella, olisivat löytäneet sen siiven.
Joulupukin kaupunki on suuri ja pieni enkeli on ihan pyörällä päästään. Se kulkee pitkin katuja ja etsii.

14.-15.111.2013%20010-normal.jpg
Kun se näkee ison joulukuusen, se juoksee sitä kohti ja toivoo näkevänsä siellä tontun, jolta voisi kysyä tietä.
Kuusessa ei kuitenkaan ole yhtään tonttua, vain kirjavia palloja, joista enkeli näkee oman kuvansa.
Mihin minä nyt menisin? se miettii.

81884

 

03.12.2013

Enkeli suuntaa askeleensa isoon kauppakeskukseen. Siellä soivat joululaulut, joten ehkä pukki on siellä.
Pieni enkeli on jäädä ihmisten jalkoihin, jotka ryntäilevät sinne tänne kiireisinä. Kukaan ei huomaa pientä punamekkoista enkeliä, joka itkee hiljaa seinän vierellä väistellessään jalkoja.
Ei täällä voi olla joulupukkia tai tonttujakaan, se tuumaa. Ei tänne kukaan jouluhenkilö tulisi. Täällä on liian kiire.

Punamekkoinen enkeli alkaa miettiä, missä on kulkenut viime aikoina. Että mistä kaikkialta hänen pitäisi siipeään etsiä.
Koska edessä on pitkä matka,
pieni enkeli kipittää kuusten alle nukkumaan.

joulukalenterinkuuset-normal.jpg

81950

 

04.12.2013

Herättyään enkeli tapaa punaruskean, kippurahäntäisen Anu-koiran. Se lupaa viedä enkelin etsimään tonttuja ja suuntaa kohti suurta vaaraa ja isoa järveä.
Punamekkoinen enkeli pitää lujasti kiinni Anun turkista ja siellä ne mennä vilistävät pitkin metsäpolkuja.
Ilkeä metso yritää säikyttää ne ja lehahtaa lentoon puusta juuri, kun koira on juossut ohi. Mutta Anu tiesi sen jo etukäteen ja varoitti enkeliä, ettei se säikähtäisi ja putoaisi kyydistä.


Ei löytynyt viestitonttuja metsästä, joten nyt koira suuntaa järvelle ja jolkottaa sen ympäri. Missään ei näy tontuntöppösen pienintäkään painaumaa, joten turha reissu.
Mutta ehkä huomenna onnistaa, miettii pieni enkeli jäädessään Anu-koiran kyydistä pois saunan nurkalla ja sinne enkeli kiipeää lauteille nukkumaan.

14.-15.111.2013%20007-normal.jpg

82002

 

05.12.2013

Pieni punamekkoinen enkeli siristelee silmiään, nousee ylös ja suuntaa portaille. Siellä Anu-koira jo odottaakin ja kysyy, minne nyt mennään. Se on valmiina auttamaan.
Pieni enkeli miettii. Ehkä minun on parasta mennä tapaamaan Markusta. Jospa siipeni jäi sinne, kun vierailin hänen luonaan.
Vie minut rautatieasemalle, niin hyppään junan kyytiin.
Tuossa tuokiossa ne ovat raiteiden vieressä. Enkeli hyvästelee Anu-koiran ja kiittää avusta. Anu haukahtaa tyytyväisenä, kun enkeli silittää sen pehmeää turkkia.
Pieni punamekkoinen enkeli hyppää junaan, joka alkaa puksuttaa kohti itäistä maata. Ehkä Markus on löytänyt siipeni, toivoo pieni enkeli ja käpertyy hattuhyllylle.

30.11.2013%20011-normal.jpg

82051

 

06.12.2013

Kuopio28.-30.01.2011%20018-normal.jpg

Kalakukkokaupungissa pieni punamekkoinen enkeli hyppää pois junan kyydistä. Se kävelee halki puistojen, ohi kirkkojen.
Joka puolella liehuu lippuja. Niinpä enkeli pysähtyy yhden lipputangon alle ja kysyy lipulta, että onko se nähnyt hänen siipeään.

06.12.2011%20002-normal.jpg
Lippu kun liehuu niin korkealla ja näkee kauas. Mutta ei, ei voi lippukaan auttaa pientä enkeliä.
Suruissaan enkeli kulkee kohti rantaa, käy torilla ja etsii Markusta. Ehkä se siipi jäi hänen luokseen. Tai sinne, missä he yhdessä kävivät.
Kunhan nyt löytäisin hänet, huoahtaa pieni punamekkoinen enkeli ja jatkaa eteenpäin.

82104

 

07.12.2013

Torin ohi, kauppahallin nurkille. Tuolla hän on, iloitsee pieni punamekkoinen enkeli. Markuuuuuuus! se huutaa.
Hengästyneenä se juoksee perään. Vihdoin Markus huomaa sen ja saa kuulla enkelin surun aiheen. Yhdessä he kävelevät kohti tuulista mäkeä.

Kuopio28.-30.01.2011%20068-normal.jpg
Lumiset kuuset taipuvat tielle heidän kavutessaan yhä ylöspäin. Tuossa on se myymälä, jossa he kävivät hakemassa matkamuistoja, tuolla on hyppytorni.

Kuopio28.-30.01.2011%20074-normal.jpg
Viimeksi tuuli niin kovaa, etteivät he käyneet ihan perillä asti, vaan palasivat tornin juurelle, valaistun kuusen alle.
Pupu loikkii tien poikki ja siltäkin tiedustellaan, ovatko pitkäkorvat nähneet enkelin siipeä. Eivät ole, kukaan ei ole löytänyt sitä.

82143

 

08.12.2013

Ei auta muu kuin hyvästellä kalakukkokaupunki. Seuraavaksi pieni punamekkoinen enkeli päättää lähteä erääseen pääkaupunkiin.
Siellä on paljon puistoja ja polkuja, joita se kulki Hannen kanssa.
Se hyppää bussiin ja niin sitä mennä huristellaan. Asema on keskellä kaupunkia, veden äärellä.
Pieni enkeli kulkee yli ison sillan ja kohti punaista ristiä. Siellä se kääntyy metsäpolulle ja juoksee Hannea vastaan.

10.12.2012%20003-normal.jpg
Hanne, oletko nähnyt siipeäni? Jäikö se moottoriradan reunalle tai metsälammelle, hyppyrimäen alle tai harjuille?
Mutta ei ole siipeä näkynyt sielläkään. Yhdessä he kulkevat tutun reitin järven ympäri ja kyselevät kadonneesta siivestä tikalta, ketulta, bambilta ja muilta metsän eläimiltä.

P1130093-normal.jpg

82192

 

09.12.2013

Pieni punamekkoinen enkeli päätti lähteä tapaamaan Ninniä. Hanne saatteli sen asemalle ja nyt mentiin kohti isoa järveä, jonka rannalla on kaikenlaisia taiteilijoita majaillut.
Äskeinen kaupunkikin liittyy eräällä tavalla siihen, sävelhenkilön muodossa.


Auton hurina sai pikkusilmät sulkeutumaan ja enkeli nukahti. Myöhemmin pieni enkeli pääsi punaisen auton kyydissä Ninnin luo.
Ninnin luona olikin aikamoinen vilinä, kun perhe oli kasvanut. Yhdessä koko joukko pohti, mihin enkelin siipi olisi voinut pudota.


Kukaan ei ollut sitä nähnyt ja kaikki hajaantuivat lähitienoille kyselemään. Palatessa ne sitten tuumivat, että nyt on sanaa levitetty niin laajalle, että jos se niille nurkille on tipahtunut, se kyllä löytyisi.
Päivän päättyessä pieni punamekkoinen enkeli nukahti Leevi-koiran lämpimään syliin.

82559

 

10.12.2013

kirkko-normal.jpg

Herätessään Leevin pehmeässä sylissä, pieni punamekkoinen enkeli mietti, mihin tänään suunnistaisi.
Se päätti mennä suurensuureen pääkaupunkiin. Hyvästeltyään Ninnin ja kaikki muut tontut sekä Leevi-koiran, pieni enkeli hyppäsi punaisen auton kyytiin, joka vei sen ison kirkon rappusille.

vartijat-normal.jpg
Vartijoilta se varovasti tiedusteli, onko kukaan nähnyt kadonnutta siipeä. Se kiersi koko kirkon tuloksetta ja lähti sitten kiertämään erästä lahtea, joka kuulema pitäisi kiertää ihan tietynlaisesti.

valoisaa-normal.jpg
Pieni enkeli on kuitenkin toista maata ja niinpä se teki juuri päinvastoin. Mutta missään ei näkynyt pientä siipeä.
Surullisena enkeli tassutteli erääseen kirkkoon ja meni urkuparvelle nukkumaan.

punainen%20kirkko-normal.jpg

82316

 

11.12.2013

Pieni enkeli heräsi aamulla urkujen soittoon. Joku harjoitteli joululauluja. Se kuunteli hetken ja muisti sitten, että sen on mentävä.
Citykanin selässä se sai kyydin rautatieasemalle ja niin pieni punamekkoinen enkeli hyppäsi junaan, joka vei sitä kohti vanhaa pääkaupunkia.

01.12.2013%20pukki%20Turun%20torilla-nor
Siellä se sitten käveli linja-autoaseman ohi, joen rantaa kierrellen ja meni torille. Siellä oli joulumarkkinat ja sitten enkeli näki jotain punaista.
Joulupukki, joulupukki, odota! se huusi ja lähti juoksemaan pukkia kohti. Oletko nähnyt minun siipeäni tai ovatko viestitontut kertoneet siitä mitään?
Joulupukki kertoi kuulleensa kadonneesta siivestä ja lupasi tuoda sen ihan itse perille, jos se löytyisi. Siihen oli pienen punamekkoisen enkelin tyytyminen.

82379

 

12.12.2013

Seuraavaksi pieni enkeli kiipesi linja-auton kyytiin ja huristeli pitsikaupunkiin. Se kulki Kanaalin rantaa, kävi torilla ja tapasi siellä Toinin.
Yhdessä he kiersivät kaikki tutut nurkat ja levittivät sanaa tontuille ja eläimille.

Pyhän Ristin kirkolta he kulkivat toria kohti ja katselivat jouluikkunoita. Toini ajelutti pientä punamekkoista enkeliä meren rannalle, sataman ohi.
Laivojen valot saivat enkelin miettimään maita kaukana kotoa ja ihmisiä, jotka siellä jouluaan viettäisivät. Onneksi minun ei tarvitse olla joulua poissa kotoa, se tuumasi tyytyväisenä.
Mutta ennen joulua ja kotia minun on löydettävä siipeni, se mietti. Mistä sitä nyt etsisin, kun ei se näytä täälläkään olevan? pohti pieni enkeli otsa rypyssä.
Taidan mennä takaisin sinne yhteen vihreään pääkaupunkiin. Moni paikka jäi vielä tarkistamatta.
Mutta sitä ennen enkeli hyvästeli Toinin ja kiipesi torin kuusen oksien suojaan nukkumaan. Ohikulkijat eivät nähneet sitä tuuheiden oksien takaa.

82436

13.12.2013

Herättyään pieni punamekkoinen enkeli kipitti kuusesta kohti linja-autoasemaa. Tuossa tuokiossa se oli matkalla.
Hattelmalan pysäkillä se hyppäsi pois kyydistä ja tapasi ensin Minnan, jonka kanssa kulki kohti lintutornia.
Siellä on lintujen talviruokintapaikka ja siivekkääthän tunnetusti pääsevät liikkumaan kätevästi ja nopsasti paikasta toiseen, joten Minna ja enkeli menivät polkua metsään ja kohti siltaa.

09.03.2011%20017-normal.jpg
Vanhojen kuusien alla polku mutkitteli ja paksut juuret nousivat maan pinnalle. Niitä varoen he kulkivat lumessa ja kohta olivat lintujen luona.

09.03.2011%20018-normal.jpg
Jätettyään viestinsä linnuille, että ne pitäisivät silmänsä auki lennellessään siellä täällä, he menivät mutkaista polkua eteenpäin ja kiipesivät torniin.
Sieltä oli hyvä tarkkailla eläimiä ja pian enkeli saikin hyvästellä Minnan ja se jatkoi ketun selässä kaupungin toiselle laidalle.

09.03.2011%20021-normal.jpg

82495

 

14.12.2013

Kettu viiletti pitkin järveä, peltojen yli ja jätti pienen punamekkoisen enkelin Helenan luo. Siellä enkeli oli kesällä ihaillut kaikkia kauniita kukkia ja kerännyt marjoja pensaista.
Yhdessä etsittiin koko talo ja tontti, mutta ei, ei siipi ollut sinnekään pudonnut.


Helena piristi enkeliä laittamalla lumihiutaleet pyörimään sytyttämällä niiden alle kynttilät ja pian enkeli katseli lumoutuneena niiden tanssia ja kuvioita seinillä.

13.12.2013%20021-normal.jpg


Ilta kului rattoisasti, takkatuli lämmitti ja enkeliä alkoi väsyttää. Helena laittoi pehmeän kaulahuivin takan päälle ja pieni enkeli meni sinne nukkumaan.
Se näki unta siitä, kuinka se lenteli harjuilla keväällä ihaillen kylmänkukkia, sinivuokkoja, valkovuokkoja ja kieloja. Unessaan se teki kielonkukista helmet ja orvokeista uuden mekon.
Siinä pieni punamekkoinen enkeli nyt nukkui hymyillen, vailla huolia ja murheita, jotka se muistaisi heti herättyään.

82542

 

15.12.2013

Helena kyyditsi pienen enkelin asemalle ja taas oltiin matkalla.
Iltapäivällä pieni punamekkoinen enkeli saapui Vanhan herran ja Pekka-patsaan kaupunkiin.
Siellä oli Veera vastassa ja tottahan he ensiksi kävivät tervehtimässä Vanhaa herraa ja Pekkaa.
He kulkivat läpi jouluisen kaupungin jutellen ihmisten kanssa ja sanaa levittäen kaikille metsäneläimillekin, joita oli varsinkin Veeran kotikonnuilla.
Siellä enkeli kävi koputtamassa jopa siiliperheen ovelle ja tiedusteli anteeksipyydellen, josko siipi olisi kesällä jäänyt heidän luokseen.
Mutta eihän sitä löytynyt ja siilit jatkoivat talviuniaan. Pihapuun oksalla Kurre taputti hännällään tervehdyksen, muttei siitäkään ollut apua.
Pieni enkeli meni Veeran kotiin ja illan päätteksi käpertyi taas uunin päälle lämpimään, kun tuvassa tuoksuivat piparkakut ja uunipuuro jäi hautumaan yöksi uuniin.

82590

 

16.12.2013

Herättyään pieni punamekkoinen enkeli ei enää muistanut, missä oli, koska oli kulkenut jo niin pitkän matkan.
Vähän aikaa ympärilleen silmäiltyään se näki Veeran ja muut ja innostuneena juoksi toisten luo.
Veera kertoi, että nyt enkeli pääsisi Ainon mukana seuraavaan paikkaan.

Kohta oltiinkin jo matkalla ja pian näkyi entinen tervakaupunki, joskaan se ei tervalta enää tuoksunut.
Kesän kukkameret olivat vaihtuneet kimaltavaksi tähtitaivaaksi ja pieni enkeli lähetti jokaisen valon mukana toiveen, että kadonnut siipi löytyisi.

Jos oikein tarkkaan katsot, voit ehkä nähdä vilahduksen enkelistä ja Ainosta kävelemässä valojen alla. Siellä he kulkeissaan mutustelevat tervapastilleja...

82636

17.12.2013

Nukuttuaan yönsä Ainon tyynyllä, pieni punamekkoinen enkeli suuntaa matkansa pohjoista kohti.
Pian se jo asteleekin Suensaaressa. Siellä se tapaa Sannan ja yhdessä he pistäytyvät naapurinmaan puolella.
Vaan eivätpä nuo naapurimaan tontutkaan olleet siipeä löytäneet. Aikoivat Pajalan tontuiltakin kysellä, kun pieni enkeli on sielläkin käynyt matkoillaan.


Victoriantorin kautta he kulkevat taas keskustaa kohti. Jouluiset maisemat ympäröivät heitä. Sieltä täältä kuuluu joululauluja, tiukujen helinää.
Ikkunoissa on oransseja adventtitähtiä, pihoilla värikkäitä valoja. Lapset ovat selvästi innoissaan joulun tulosta joka puolella.
On mukavaa vain kuljeskella ja katsella ympärilleen.


Mutta sitten Sannan on mentävä töihin, joten pieni punamekkoinen enkeli jatkaa matkaansa yksin.

82695

 

18.12.2013

Enkeli oli matkannut illalla bussilla kultaisen kurjen kuntaan ja hiipinyt hiljaa ja varovasti Viivin viereen nukkumaan.
Viivillä on paksu ja lämmin turkki ja sen häntä on lämmin peitto.


Pieni  punamekkoinen enkeli venytteli herättyään ja haukotteli. Matkustaminen käy voimille, se tuumi.
Viivi kertoi, että kaksi sen ystävääkin (Sulo ja Leo) oli tullut tervehtimään enkeliä. Kaikki kolme koiraa kantoivat vuorotellen pientä enkeliä selässään ja juoksivat pitkin maita ja mantuja ja etsivät kadonnutta siipeä, jättivät viestejä toisia varten - mutta joutuivat palaamaan tyhjin käsin takaisin.


Viivin emäntä oli valmistanut tilkkukoriin pehmeän vuoteen enkeliä varten ja niin se väsyneenä kiipesi sinne nukkumaan.  Huomenna menen katsomaan Anua uudelleen, päätti enkeli ja nukahti heti, kun oli vetänyt peiton päälleen.

82755

 

19.12.2013

Päivän valjettua pieni punamekkoinen enkeli kiiruhti Anun luo, joka vei sen lentokentälle. Halki taivaan sinen enkeli lensi tapaamaan Samulia Suomen toiseksi suurimpaan kuntaan.
He kiertelivät Leppävaarassa tuttujen luona, isossa kauppakeskuksessa ja Nuuksiossa. Mutta tyhjin käsin he saivat palata.


Samuli saattoi pienen enkelin bussiin, joka vei sen kolmen hyppyrimäen kaupunkiin Hennalan nurkille. Siellä oli Mirella vastassa.
Hän oli juuri tullut käymään kotona jostain kaukaa ulkomailta. Mirellan kotona pieni enkeli tutki koko talon ja pihankin, sillä se oli käynyt siellä niin monta kertaa, että siipi olisi voinut olla vaikka missä.
Jopa puistossa se huhuili oravia ja kyseli, josko se siipi syksyllä putosi sinne, kun se poimi vaahteranlehtiä kukkakimppuja varten.

Lahdessa%2021.-22.09.2012%20025-normal.j
Pettyneenä enkeli joutui kiipeämään vihreän lampun lämpöön nukkumaan. Ehkä löydän siipeni huomenna, se toivoi ennen nukahtamistaan.

82819

 

20.12.2013

Aamun tultua pieni enkeli lähti taas matkaan ja mutkan kautta lensi sinivalkoisin siivin Euroopan suurimman kultakaivoksen kuntaan.

14.-15.111.2013%20002-normal.jpg
Sulo ja Leo olivat kentällä vastassa ja veivät pienen punamekkoisen enkelin Jaanan luo. Hänen työpaikkansa on mutkaisten mäkien luona ja siellä poroilta kyseltiin kadonneesta siivestä.
Petra-poro kertoi, että yksi tiedustelutonttu olisi kuullut siiven jostain löytyneen, muttei poro ollut aivan varma asiasta. Käski kulkea pohjoiseen päin, kyllä se sieltä löytyisi.


Pieni enkeli piipahti moikkaamassa Heliä Somassa ja päätti jäädä alakerran monitoimitilassa olevaan nukkekotiin yöksi.
Siellä se tunsi itsensä ihan prinsessaksi, jolla on oma linna ja valtakunta, kun se sai olla siellä ihan yksin koko yön.

82893

 

21.12.2013

Pieni punamekkoinen enkeli heräili somasti, kun Heli saapui keittelemään soppiaan ja muita hyväntuoksuisia joulujuomia ja paistamaan torttuja.
Kohta pieni enkeli kipitti bussipysäkille ja hyppäsi kyytiin. Taas mentiin Jaanan työpaikan ohitse ja ihailtiin mutkamäkiä.


Enkeli ihaili auton ikkunasta mäkiä ja vaaroja, mutkaista tietä, kauniita lumikuorrutteisia maisemia.  Lumi pöllysi ja lisää satoi koko ajan. Vähän väliä oli poroja tiellä.


Kohta saavuttiin laajimman latuverkoston kuntaan ja käväistiin kääntymässä Ensi Lumen hiihtokeskuksen pihassa.
Muutamia kilometrejä vielä ja pieni enkeli sai astua kirkonkylän raitille. Valotähdet kimalsivat pylväissä ja suuret lumiukot seisoivat lähes joka putiikin kulmilla.


Pientä enkeliä alkoi jo väsyttää ja niinpä se kiipesi erään lumiukon olkalaukkuun nukkumaan. Jospa siellä jossain taskussa olisi se kadonnut siipi...

82956

 

22.12.2013

Ei löytynyt lumiukon taskusta siipeä, mutta makeat unet pieni punamekkoinen enkeli siellä sai. Se nukkui lähes kellon ympäri.


Tänään päivä alkaa pidetä, mutta enkeli ei sitä miettinyt. Sillä oli kiire päästä eteenpäin.
Se hyppäsi erään mustan auton kyytiin ja matkasi pohjoista kohti.


Erään värikkään putiikin edessä se tiedusteli sudelta, hirveltä ja karhulta, olisivatko ne siipeä nähneet tai siitä mitään kuulleet tontuilta.
Mutta kaikki sanoivat, että mene pohjoiseen, sieltä se löytyy.


Niinpä pieni enkeli meni kysymään Saanalta ja Mallalta. Järven yli ne kuiskivat "Mene kotiin, mene kotiin!"
Mutta koska oli jo ilta, pieni enkeli meni kotaan nukkumaan taljan pehmeään lämpöön.

83003

 

23.12.2013

Pieni enkeli heräsi valkoiseen lumiaamuun nuotion lämmössä. Se ojenteli käsiään ja haukotteli. Kohta on joulu ja hänen olisi päästävä kotiin.

enkelijakota-normal.jpg
Valkoinen poro lupasi kyyditä pienen punamekkoisen enkelin kotikylään.
Poro juoksi ja kello kilkatti kaulassa. Pieni enkeli piti poron niskakarvoista kiinni ja kuunteli tuulen huminaa. Lumi vain pöllysi, kun ne matkasivat kotia kohti.

17.11.2013%20011-normal.jpg
Enkeli halusi käydä tervehtimässä tonttumuoria ja -vaaria. Tessu tervehti haukahtaen portailla.
Pieni enkeli kertoi menevänsä kotiin ja viettävänsä hauskan joulun, vaikka ilman toista siipeään.
Tonttumuori sanoi, ettei sen kannata murehtia, siipi kyllä löytyy ennemmin tai myöhemmin ja pikkutontut kertoivat itse asiassa sen jo löytyneen, hän paljasti.
Hyvä, sanoi pieni enkeli ja mutusteli piparia.

83077

 

24.12.2013

Tonttulassa pieni punamekkoinen enkeli nautti kynttilöiden lämmöstä, pullan tuoksusta, joulun tunnelmasta.
Viimein se lähti kotiaan kohti pienellä potkukelkallaan, jonka se oli tonttulaan jättänyt edellisellä käyntikerrallaan.

21.12.2013%20021-normal.jpg
Lumikuorrutteiset puut reunustivat tietä, taivas oli sumuisen harmaa ja hämärä ympäröi tienoota.

23.12.2013%20039-normal.jpg
Kotipihalla jäälyhdyt ja roihut loivat valoaan valkoiselle lumelle, punatulkut vihelsivät tervetulotoivotuksen.
Avattuaan kotioven, pienen enkelin ympäröi kuusen tuoksu, takan lämpö, kahvin aromit.

23.12.2013%20059-normal.jpg
Kylpyankka huuteli enkeliä ja kertoi löytäneensä sen siiven. Muistatko, kun menit kylpyyn, riisuit siipesi ja kesken kaiken sait kutsun jonnekin ja unohdit toisen siipesi?

23.12.2013%20002-normal.jpg
Koko ajan se siipi oli ollut kotona, mutta pieni enkeli ei ollut sitä muistanut. Onnellisena pieni punamekkoinen enkeli laittoi siiven paikoilleen ja alkoi nauttia joulusta.

23.12.2013%20004-normal.jpg

83181

 

25.12.2013

Pieni punamekkoinen enkeli kiittää kaikkia, jotka seurasivat sen matkaa ympäri maan.
Nyt se haluaa kysyä, missä kaupungeissa se kävi matkansa aikana?
Oikein vastanneiden kesken arvotaan joku pieni lahja, joka mahtuu kirjekuoreen.
Ensi sunnuntaina 29.12. klo 20 suoritetaan arvonta. Onnea kisaan ja hyvää joulua!

83285