16.11.2003 

EI TOSIKOILLE! KIELLETTY TOSIKOILTA!

   Kun nykyajan ihmiset ovat niin kiireisiä, eikä ole aikaa itse kaikkea tehdä kuten ennen, niin voihan lahjoissa huijata, ihan pikkuisen vain. :)   

Osta tarjouksista erilaisia karkkipusseja, tikkareita (pusseissa halvimmat) ja purkkaa. Mikäli vuoden aikana on tullut käytettyä kurkkuja tai punajuuria, niiden purkit voi maalata kauniisti. Täytä niitä karkeilla, toinen tikkareilla, kolmas purkalla jne. Sitten vain kaunis hattu päälle (joita niitäkin saa jo ostaa valmiina, jos peukalo on keskellä kämmentä).

Osta erilaisia eksoottisempia hilloja ja hyytelöitä. Maalaa ja koristele pilttipurkkeja ja tee niihin sievät etiketit hauskoin nimin. Esim. mummon marjamössö (jotain tuttua marjahilloa pikantilla mausteella), siskon sitruunat (vaikka sitruunaista porkkanahilloa), mintun häivähdys (esim. minttuhyytelöä), karhun kaappaamat (karpaloita), metsäiset makupalat (vaikka metsämansikkaa tai mesimarjaa), soiden kultaa (Lapin hillaa), auringonsäteitä (aprikoosia), poskenpehmeää (tietysti persikkaa!) jne. Käytä mielikuvitusta. Täytä pikkupurkit itse  ja siinä se on! Itsetehtyjä lahjoja. :))

Jollet osaa leipoa, osta valmiit joululimput tai kakut ja kääri ne leivinliinaan, jonka voit ommella itse tai koristella edes. Liina nyytiksi ja iso punainen rusetti siihen koristeeksi.

Joulumyyjäisistä voit ostaa toisten kutomia lapasia, tossuja, pipoja, kaulaliinoja ja sukkia ja paketoida ne. Kaukaisemmille sukulaisille ne menevät täydestä. Kukaan ei epäile, ettetkö olisi niitä itse tehnyt. :)

Osta tuoksupotpurri-pusseja ja jaa niitä pieniin sieviin kangaspusseihin. Saat tehtyä monta ihanaa tuoksuvaa lahjaa vaatekaappeihin. Mikäli taidot eivät riitä kirjailemiseen, leikkaa lautasliinan kokoinen pala harkkosaksilla jostain sievästä kankaasta, laita tuoksuvat lehdet keskelle ja kerää kangaspalanen nyytiksi. Kaunis silkki- tai satiinirusetti viimeistelee lahjasi. Ja taas sait melkein itsetehdyn lahjan valmiiksi. :)

Tai jos et ehdi lahjomaan sukua, osta myyjäisistä itsetehtyjä kortteja, kirjoita vuoden tapahtumista joulukirje ja vetoa kiireisiisi, ettet ehdi lahjoja rustata. Kaikki kuvittelevat Sinun silti ehtineen tehdä heitä ajatellen ihan omin pikkukätösin edes sen kortin. Ja ovat tyytyväisiä. Itse nauraa hykertelet, kun pääsit kuin koira veräjästä ja se peukalo keskellä kämmentä säästyi taas jouluvaurioilta.

Meiltähän tämä käy..... vai mitä?

 

 

 

Tämä sivu tarkistettu 03.11.2012